Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

07.02.2023 / Sporočila za javnost

Osrednja občinska slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku

Deli na FBNatisni

V brežiškem domu kulture je Zveza kulturnih društev Brežice v ponedeljek, 6. februarja, podelila priznanja in odličja posameznikom ter skupinam za posebne dosežke ter pomemben prispevek pri razvoju ljubiteljske kulture v naši občini.

Zbrane nagrajence, goste in obiskovalce je uvodoma pozdravil župan občine Brežice Ivan Molan in se ljubiteljskim kulturnikom zahvalil za njihovo delovanje in ustvarjanje. ''Vsem prejemnikom priznanj in odličij iskreno čestitam. Hvala, da s svojim delovanjem bogatite kulturno dogajanje v naši občini. Naj bosta prejeto priznanje in nagrada tudi spodbuda za nadaljnje delo v ljubiteljski kulturi,'' je dejal župan. Ob tem pa je poudaril, da bo občina Brežice tudi v prihodnje finančno podpirala delo v kulturi. ''Vsem občankam in občanom iskreno čestitam ob slovenskem kulturnem prazniku,'' je še voščil župan.

župan

Slavnostni govornik osrednje slovesnosti je bil mag. Matej Filipčič, arhitekt in režiser, ki se je rodil v Brežicah in svojo kulturno pot začel ravno na brežiškem odru. Danes ima Matej za sabo več kot 260 režij in scenografij raznih korporativnih in javnih dogodkov ter državnih proslav. Nastopal je tudi kot performer v vrsti pomembnih plesnih in gledaliških predstav, od leta 2000 pa kot režiser, scenograf in producent ustvarja lastne avtorske gledališke predstave. V svojem nagovoru je poudaril, da kultura ni ustanova, da je kultura del našega vsakdanjega življenja.

govornik

Osrednjo občinsko slovesnost ob slovenskem dnevu kulture je organizirala Zveza kulturnih društev Brežice pod pokroviteljstvom Občine Brežice in v sodelovanju z JSKD Območna izpostava Brežice. Glasbeni program prireditve je izvedel Trobilni kvintet Contrast, dogodek je povezovala dramska igralka Sara Dirnbek. Priznanja in odličja je nagrajencem izročil predsednik Zveze kulturnih društev Brežice, Jože Denžič.

PREJEMNIKI PRIZNANJ IN ODLIČIJ ZKD BREŽICE ZA LETO 2022

Priznanja:

Gregor Balja (KD Gasilski pihalni orkester Loče pri Dobovi)

Judita Volčanšek (KD Mešani pevski zbor Viva Brežice)

Tjaša Oštir (Plesno društvo Imani)

Bronasto odličje:

Fredi Povh (KUD Slavček Velika Dolina)

Srebrna odličja:

Kristina Bevc (Društvo likovnikov Brežice)

Mihaela Slovenc (Vokalna skupina Iris KD Kapele)

Dr. Ivanka Počkar (Društvo za oživitev mesta Brežice)

Zlata odličja:

Folklorna skupina Duplo Pišece (Kulturno društvo Orlica Pišece)

Lovski pevski zbor Globoko (Kulturno društvo Globoko)

KD Mešani pevski zbor Viva Brežice

Častni priznanji:

Bernardka Ravnikar (KUD Franjo Stiplovšek Gimnazija Brežice)

Vladimir Podgoršek (Kulturno društvo drugi oder)

skupinska 12

sara

denžič

glasba

Avtorja fotografij: Branko Brečko, Rok Retelj