Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

21.02.2023 / Sporočila za javnost

Župan sodeloval na klubskem večeru Posavskega društva seniorjev menedžerjev in strokovnjakov

Deli na FBNatisni

Posavsko društvo seniorjev menedžerjev in strokovnjakov je svoj februarski klubski večer pripravilo v Mestni hiši v Brežicah, kjer so medse povabili župana Občine Brežice Ivana Molana.

Pogovor z njim je vodila Milena Jesenko, ki je v letih 2008-2010 kot podžupanja Občine Brežice tesno sodelovala z županom.  V prvem delu večera je pogovor tekel o bolj osebnih zadevah, saj, kot je dejala voditeljica pogovora, ljudje pogosto ne poznajo Ivana Molana drugače kot župana, ki so mu občani že šestič zaupali vodenje občine.  Župan je predstavil svoje delo v športnem in gasilskem društvu ter začetek delovanja v lokalni politiki, kamor ga je pot pripeljala po naključju. V svoje delo vodenja občina je vključil sodelovanje in povezovanje različnih političnih opcij in poudaril, da tudi v tem mandatu sodelujejo v občinskem svetu vsi, ki ne glede na politično pripadnost želijo občini in občanom vse dobro. Pogovor je v drugem delu potekal o investicijah in projektih občine, ki so namenjeni temu, da brežiška občina ostane zelena in prijazna za življenje tako za občane kot obiskovalce. Nato pa so prisotni sodelovali s vprašanji, predlogi in pripombami.  Med temi so bila vprašanja glede stanja lokalnega podjetništva in podjetij, zapuščenih objektov v mestnem jedru, vprašanja glede kanalizacije, stanovanj za starejše in ostale.

DSC_5832

Kot pravijo članice in člani društva, je cilj društva povezovanje in druženje njegovih članov ter njihovo usmerjanje v izvajanje nalog, ki temeljijo predvsem na prenosu bogatih strokovnih in življenjskih izkušenj na tiste, ki to želijo. Ob tem organizirajo tudi predavanja, vsebinske razprave in posvete o aktualnih vprašanjih, ki zadevajo Posavje, našo družbo in njen razvoj. Društvo je bilo ustanovljeno leta 1996 in povezuje nekoč vodstvene in vodilne ljudi iz občin Bistrica ob Sotli, Brežice, Krško, Kostanjevica na Krki, Radeče in Sevnica.

DSC_5834

DSC_5825

 

.