Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

13.03.2023 / Sporočila za javnost

Zaradi asfaltiranja popolna zapora Černelčeve ceste

Deli na FBNatisni

Obveščamo vas, da bo zaradi asfaltiranja Černelčeve ceste v Brežicah od 15. 3. 2023 potrebna popolna zapora.

S 15. 3. 2023 se predvideva popolna zapora Černelčeve ceste od Zdravstvenega doma Brežice do rondoja Črnc. Popolne zapore bodo zaporedne zaradi lažje izvedbe obvozov.

Plan asfaltiranja zaključnega sloja na Černelčevi cesti:

Sreda, 15. 3. 2023 – postavitev popolne zapore od rondoja Črnc do Spara

Četrtek 16. 3. 2023 - grobi sloj asfalta (cesta, priključek ZD, priključek Glasmaher)

Petek, 17. 3. 2023 – asfaltiranje pločnika

Sobota, 18. 3. 2023 – fini sloj asfalta od rondoja Črnc do Spara

Ponedeljek in torek ( 20. 3. in 21. 3. 2023) - fini sloj asfalta na preostalem delu cestišča, izvedba v dveh fazah

1 zapora

2 zapora

3 zapora

Obvozi in dostop v času cestnih zapor ob izvajanju investicij v Brežicah

 

Na območju Brežic, kjer se nahajata Zdravstveni dom Brežice in Splošna bolnišnica Brežice, potekata kar dve investiciji – širitev in dograditev stavbe zdravstvenega doma in urejanje Černelčeve ceste.

 

Dostop do bolnišnice

V času zapore Černelčeve ceste od trgovine Spar proti rondoju Črnc bo dostop do bolnišnice omogočen po Maistrovi ulic, ravno tako mimo nogometnega stadiona.  Dostop do bolnišnice mimo zdravstvenega doma bo zaprt zaradi gradbišča pri zdravstvenem domu.

 

Dostop do lekarne in zdravstvenega doma

Zaradi priprave gradbišče in del za širitev zdravstvenega doma Brežice je bilo potrebno zapreti tako glavni vhod kot parkirišče (nasproti Cvetličarne Žičkar) in cesto pred zdravstvenim domom. Dostop do parkirišč za gimnazijo bo mogoč, obvoz je urejen po cesti proti rondoju Hofer in mimo bolnišnice.

 

Dostop do lekarne je omogočen preko začasnega stopnišča nasproti bolnišnice. Začasni glavni vhod v zdravstveni dom za uslužbence, uporabnike storitev in obiskovalce Zdravstvenega doma Brežice je iz dosedanjega parkirišča za uslužbence zadaj za stavbo zdravstvenega doma. Dostop v zdravstveni dom je torej možen le z zadnje strani zdravstvenega doma in je označen z obvestilno tablo; urejen je dostop za gibalno ovirane osebe, ki uporabljajo vozičke; na parkirišče pred vhodom je dovoljen dovoz z avtomobilom izključno za gibalno ovirane osebe, za dostavna in reševalna vozila (enosmerna pot).

 

Občina je zagotovila nadomestna parkirna mesta na začasnem parkirišču na travniku med Knjižnico Brežice in Tenis igriščem.

 

Dostop do trgovin v času zapor cest od 15. do 21. marca

 

Dostop do trgovine Hofer so po trasi Cesti svobode (državna cesta) – Mladinska cesta – Ulica kozjanskih borcev – Ulica Alenke Gerlovič; dostop do trgovina Spar je mogoč po Maistrovi ulici.

 

Ob popolni in delni zapori dela Černelčeve ceste med Zdravstvenim domom Brežice in Trgovino Spar zaradi asfaltiranja se predvideva izvedba v dveh fazah, kjer bo omogočen prehod skozi novi rondo.

 

V času faze zapore Černelčeve ceste do trgovine Spar bo dostop do bolnišnice omogočen mimo Optike Glasmaher ob delni zapori, ter iz smeri nogometnega stadiona in mimo zdravstvenega doma v dogovoru z izvajalcem del Strabag d.o.o. Zaprta bo Černelčeva cesta od zdravstvenega doma vključno z novim rondojem ter priključkom z Maistrovo ulico.

 

V času faza zapore odseka Černelčeve ceste do trgovine Spar bo dostop do bolnišnice omogočen preko Maistrove ulice mimo Športne dvorane Brežice ter mimo ZDRAVSTVENEGA doma, dostop do bolnišnice bo mogoč tudi iz strani nogometnega stadiona v dogovoru z izvajalcem del Strabag d.o.o. Zaprt bo rondo Černelčeva cesta, javna pot za Optiko Glasmaher ter priključek lokalne ceste proti bolnišnici in odsek proti trgovini Sparu. IZ smeri trgovine Spar prehod ne bo možen. 

 

V teh dveh fazah bo dostop do trgovin Hofer in Spar mogoč z državne ceste preko rondoja Črnc ter tudi po Ulici Stanka Škalerja.

 

Vse občanke in občan ter ostale uporabnike in udeležence v prometu prosimo za strpnost, previdnost in upoštevanje prometne signalizacije.