Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

04.04.2023 / Sporočila za javnost

Brežiška 1. Velikonočna tržnica privabila številne občane

Deli na FBNatisni

Minulo soboto so na Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino z Brežice v sodelovanju s Komunalo Brežice organizirali prvo Velikonočno tržnico v Brežicah. Osrednji namen projekta je postopno, projektno oživljanje tržnice, ki na tem mestu stoji še 57 let.

Pester nabor lokalnih ponudnikov in spremljevalni program so  v soboto na tržnico privabil več kot 500 obiskovalcev. Stalnim ponudnikom so se tokrat pridružili tudi nekateri ponudniki, ki so minuli teden prejeli certifikat kakovosti kolektivne blagovne znamke »Brežice Selection/Izbrano«.

Velikonočna tržnica Brežice 23-31

Za glasbeno spremljavo in še bolj živahno vzdušje med obiskovalci je poskrbel Ansambel bratov Žerjav, za najmlajše obiskovalce tržnice pa so vzporedno skrbele animatorke, ki so pripravile poslikavo obraza in delavnico izdelave tradicionalnih butaric ter voščilnic. Razglasili so tudi zmagovalce v tekmovanju za najlepše pobarvano velikonočno jajce. Prejemniki nagrad so bili Jožica Petrišič in VDC Brežice.

Velikonočna tržnica Brežice 23-13

Želimo si, da bi tudi v bodoče bila brežiška tržnica dobro obiskana, da bi se ljudje še v večjem številu na tržnico radi vračali, in da tržnica postane malo mesto druženja ob nakupovanju, ki bi ga kot zanimivega prepoznali tudi turisti, ki se nahajajo na naši destinaciji.

Velikonočna tržnica Brežice 23-64

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice