Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

06.06.2023 / Sporočila za javnost

Banova domačija vabi

Deli na FBNatisni

Vabljeni na voden ogled Banove domačije in k sodelovanju pri aktivnostih »Banova domačija – okusimo dediščino«.

Projekt »Banova domačija – okusimo dediščino«, katerega partnerica je tudi Občina Brežice, temelji na revitalizaciji kulturne dediščine - Banove domačije, in preoblikovanja le - te v butično ponudbo destinacije, ki spoštuje lokalno, prinaša večjo vrednost za lokalno okolje, prakticira individualni pristop za bolj zadovoljnega gosta.

Projekt nadgrajuje že obstoječe programe sodelovanja med društvi, javnimi zavodi, podjetniki, lokalno skupnostjo, ter gradi trdnejše vezi na podlagi povezovanja, skupne promocije in izvedbe skupnih programov in projektov.

V petek, 9. 6. 2023 ob 18. uri vabljeni na prvi voden ogled Banove domačije in razstave Posavjesadjarski raj, v sklopu projekta »Banova domačija – okusimo dediščino.

Poleg vodstva vabljeni tudi na zanimive delavnice:

  • Posavje – Sadjarski raj: prepoznavanje lesa sadnih drevesnih vrst in »Sadjarske kratkočasnice« ter
  • delavnice na temo čebelarstva, kjer boste spoznali življenje čebel in osnove čebelarjenja.

objava 1

Vabljeni tudi k sodelovanju kot prostovoljci pri oživitvi edinstvene dediščine v brežiški občini.

Ne glede na starost, spol in izkušnje, vas vabimo k aktivnostim, ki se bodo izvajale v okviru projekta »Banova domačija – okusimo dediščino«.

Rok prijave: 10. 6. 2023

Za podrobnejšo predstavitev in prijavo lahko kontaktirate na ali telefonsko (031 600 288).

2. objava

Projekt »Banova domačija – okusimo dediščino« je sofinanciran s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje. Za vsebino je odgovorna Občina Brežice. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za odboje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.