Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

20.06.2023 / Sporočila za javnost

Z Veleposlaništvom Indije obeležili mednarodni dan joge

Deli na FBNatisni

Danes smo v Brežicah, v grajskem parku med brežiškim gradom in Mladinskim centrom Brežice, obeležili mednarodni dan joge, ki letos poteka pod geslom ''One earth, one family''.

Pobuda o povezovanju z Veleposlaništvom in obeležitvi mednarodnega dne joge je prišla v začetku meseca junija, ko je Fakulteto za Turizem UM, ki ima sedež v Brežicah, obiskala Veleposlanica Indije v Republiki Sloveniji, njena ekscelenca gospa Namrata S. Kumar.   

20230620_105115

Takratnega srečanja so se poleg veleposlanice Indije v Republiki Sloveniji, udeležili še Rok Capl, v. d. direktorja SPIRIT Slovenija, Patricia Čular, direktorica občinske uprave Občine Brežice ter dr. Boštjan Brumen, dekan, dr. Marjetka Rangus, prodekanica za izobraževalno dejavnost na Fakulteti za turizem ter Mebin Benny, predstavnik indijskih študentov na Fakulteti.   

Veleposlanica je ob obisku fakultete izrazila tudi interes za sodelovanje z lokalno skupnostjo, zato smo z veseljem sprejeli pobudo o obeležitvi mednarodnega dne joge v Brežicah. Današnji dogodek v grajskem parku je privabil lepo število ljubiteljev joge vseh generacij, ki so se prepustili vadbi strokovnjaka iz Indije.

20230620_102608

20230620_101044