Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

10.07.2023 / Sporočila za javnost

Župan čestital maturantkam in maturantom Gimnazije Brežice

Deli na FBNatisni

V Viteški dvorani brežiškega gradu je 10. julija potekala podelitev spričeval maturantkam in maturantom, ki so uspešno opravili ta zrelostni izpit. 87 dijakinj in dijakov je uspešno opravilo maturo, uspeh brežiške gimnazije je običajno nad slovenskim povprečjem, kar so potrdili tudi letos. Uspešno je maturo opravilo dobrih 96 % kandidatov (slovensko povprečje je cca 95 %). Na gimnaziji imajo kar osem zlatih maturantov (na maturi so dosegli 30 točk in več od možnih 34), kar predstavlja dobrih 9 %, medtem ko znaša povprečje zlatih maturantov na slovenskih srednji šolah 5 %. 17 maturantov pa je doseglo na maturi 25 točk in več, kar pomeni, da so jo opravili z odličnim uspehom. Zbranim dijakom, učiteljem in staršem je po nagovoru ravnatelja Gimnazije Brežice Uroša Škofa čestital tudi župan Občine Brežice Ivan Molan.

Maturantom je župan zaželel, da uspešno nadaljujejo svojo pot in najdejo tisto v življenju, kar jih resnično veseli. Maturante je povabil, naj ne pozabijo na gimnazijo in občino Brežice. Župan je svoj nagovor zaključil s spodbudnimi besedami, naj se ne prestrašijo, če jim kakšna zadeva ne bo uspela ravno v prvo – spomnil jih je na pesem Toneta Pavčka (Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca), kjer pravi pesnik: »A če ne prideš ne prvič, ne drugič do krova in pravega kova poskusi: vnovič in zopet in znova.«.

Zlati maturanti so prejeli knjižno nagrado Občine Brežice, ki jim jo je izročil župan Ivan Molan. Zlati maturanti generacije 2019/2020 (takrat so vstopili v 1. letnik gimnazije) so: Zoja Bogovič, Pia Brečko, Ajda Ferlin, Katarina Frece, Tjaša Mavsar,  David Omerzel, Liza Senica in Anika Simončič.

Vsem maturantom iskreno čestitamo in jim želimo prijetne, dolge počitnice ter vse dobro na nadaljnji poti!

Župan z zlatimi maturanti.JPG

DSC_7656.JPG

Nagovor župana.JPG

DSC_7677.JPG

DSC_7680.JPG

DSC_7686.JPG

DSC_7692.JPG

DSC_7675.JPG

DSC_7690.JPG

DSC_7694.JPG

DSC_7682.JPG