Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

19.07.2023 / Sporočila za javnost

Obnova lesenega mostu na Borštu poteka po načrtih

Deli na FBNatisni

Občina Brežice obnavlja most na Borštu zaradi dotrajanosti in poškodb. Pred mesecem je glavni izvajalec del obnove oz. rekonstrukcije mostu podjetje Rafael d.o.o. Sevnica začel s podiranjem obstoječega lesenega mostu.

Stari most bo izvajalec popolnoma porušil in na istem mestu zgradil novega, potek del pa bo zelo podoben kot je bil pri mostu v Cerkljah. V rečno dno bodo zabili najprej betonske pilote v kombinaciji z jeklenimi (predvidenih jih je 40), ti bodo spojeni z lesenimi piloti, zanje bodo porabili predvidoma 100 kubikov večinoma hrastovega lesa. 

Trenutno  je izvajalec že odstranil voziščno konstrukcijo mostu na levem bregu Krke, ostaja samo del na desnem bregu, ki se bo urejal z druge strani.

Izvajalec je že pripravil teren za dostop do mesta za zabijanje pilotov. Hkrati še vedno poteka čiščenje in odvoz materiala starega mostu. Danes so na terenu tudi geodeti, ki izvajajo zakoličbo, do konca tedna pa načrtujejo tudi prvi korak pri gradnji novega mostu –  začetek zabijanja pilotov v rečno dno.

Po zagotovilu izvajalca dela potekajo normalno, brez posebnosti.  Narejen je že tudi nasip, ki varuje gradbišče pred pretokom reke Krke, ta v normalnih okoliščinah ne bo vplival na gradbišče.

Občina Brežice obvešča in opozarja, da je zaradi rekonstrukcije lesenega mostu na Borštu na podlagi poročila izvajalca in inženirja za varnost dela, zadrževanje na območju gradbišča strogo prepovedano in nevarno.

IMG20230719091124

 

Priprava dostopne poti_most Boršt