Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

28.07.2023 / Sporočila za javnost

Župan Ivan Molan s podžupanom in ravnateljico OŠ Brežice ob posebnem jubileju obiskal Dobřany

Deli na FBNatisni

Dobřany, Brežice – Župan Občine Brežice Ivan Molan se je odzval povabilu župana pobratenega Mesta Dobřany Martina Sobotke in se z delegacijo udeležil slovesnosti ob 780. obletnici mesta. Udeležil se je slavnostne seje mestnega sveta Dobřany in koncerta v cerkvi sv. Mikulaše, otvoritve Centra za socialne storitve, kolesarske steze ter sprejema delegacij pobratenih mest.

V letu 2022 sta občina Brežice in češka občina Dobřany obeležili 20. obletnico sodelovanja in pobratenja. Sodelovanje je vzklilo iz glasbe in zrastlo v sodelovanje ter izmenjavo izkušenj in znanja med glasbenima šolama, občinama, osnovnima šolama, društvi ter podjetniki. V letošnjem letu pa mesto Dobřany obeležuje 780 let od prve pisne omembe, zato so v mesecu juniju pripravili številne dogodke in slavnosti, katerih se je udeležila tudi delegacija iz občine Brežice.

Na slavnostni seji mestna sveta Dobřany, ki sta se je poleg župana Ivana Molana udeležila tudi brežiški podžupan Aleksander Gajski in ravnateljica osnovne šole Brežice Marija Lupšina Novak, so bila podeljena priznanja in zahvale tistim občankam in občanom, ki s svojim delom v organizacijah skrbijo za ugled in boljše življenje v mestu. Župan Martin Sobotka je ob tej priložnosti županu Ivanu Molanu in ravnateljici Mariji Lubšina Novak izročil plaketo v zahvalo in priznanje za sodelovanje.

Zbrane je na dogodku nagovoril župan Mesta Dobřany Martin Sobotka in v govoru zahvalil za sodelovanje med mestom in občinami ter poudaril, da je sklepanje takšnih vezi in sodelovanje zelo pomembno ter spodbujajoče na vseh področjih.

DSC_7464

Češki župan se je zahvalil tudi ravnateljici Osnovne šole Brežice, Mariji Lubšina Novak, saj se je slovensko-češko prijateljstvo začelo v glasbeni in osnovni šoli, kasneje pa so se povezale tudi občinske uprave.

Na srečanju delegacij, ki je poteklo v mestni hiši, pred slavnostno sejo, se je župan Ivan Molan gostiteljem zahvalil za povabilo in izrazil veselje, da je sodelovanje z občino Dobřany vsako leto močnejše. Kot je dejal, je » slovensko-češko prijateljstvo postala ena velika družina«. Ob tej priložnosti je brežiški župan izročil spominsko darilo Občine Brežice mestu Dobřany in sklenil nova poznanstva z delegacijami iz češkega mesta Dobřany v Orlických horách,  poljskega mesta Dobrzany in nemškega mesta Obertraubling.

DSC_7358

DSC_7363

DSC_7375

DSC_7466

DSC_7486

DSC_7481

DSC_7502

DSC_7503

DSC_7511