Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

05.08.2023 / Civilna zaščita

Stanje na območju občine pod nadzorom

Deli na FBNatisni

Po izvedenem ogledu kritičnih točk na terenu se je župan Občine Brežice Ivan Molan ob 19. uri sestal s štabom občinske civilne zaščite, štabom operative Gasilske zveze Brežice in predstavniki območnega združenja Rdečega križa Brežice. Skupaj so izvedli analizo stanja na območju občine.

Ocenjujejo, da je stanje stabilno. Pretoki rek se zmanjšujejo, upadajo tudi vode na poplavljenih predelih, dviguje pa se nivo podtalnice, ki zaliva kletne prostore objektov.

Gasilska zveza Brežice je z enotami občinskih prostovoljni gasilskih društev sanirala vse kritične pozicije do stabilnega stanja  in zagotavlja dežurne ekipe na vseh aktivnih lokacijah na območju občine (naselja Loče, Krška vas, Mostec, Rigonce, Čatež).

Območno združenje Rdečega križa Brežice je prevzelo dežurstvo v Športni dvorani Brežice. Tu je še vedno nameščenih 92 oseb, ki so bile v noči iz petka na soboto evakuirane iz naselja Term Čatež. Nameščeni so oskrbljeni. Velik del evakuiranih so v jutranjih urah že vrnili na lokacijo Term Čatež ali nadaljevali pot domov.

Do 7. ure zjutraj ostajajo aktivirane dežurne gasilske ekipe in posamezniki štaba CZ. Po tem bo štab, na podlagi poročil iz terena pristopil k pripravi in izvedbi prvih sanacijskih ukrepov in odpravljanju posledic.

Župan se zahvaljujem vsem ekipam gasilcev, članov civilne zaščite, rdečega križa in ostalim prostovoljcem, ki so in še vedno pomagajo na terenu. Istočasno poziva vse, da so pozorni in spremljajo informacije o stanju na terenu. V primeru potrebne pomoči se obrnite na 112.

 

Fotografija: FB Goran Rovan