Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

21.08.2023 / Sporočila za javnost

Vabljeni na Mednarodni otroški pevski festival Brežice 2023

Deli na FBNatisni

Letošnji 7. mednarodni otroški pevski festival Brežice bo tokrat gostil 55 mladih talentiranih pevk in pevcev od 5 do vključno 17 let starosti, razvrščenih v tri starostne skupine.

Strokovna žirija je imela na avdicijah v Sloveniji, Hrvaški in preko spleta zelo težko nalogo izbrati 55 najboljših izmed vseh 136 prijavljenih. Izbrane pevke in pevci prihajajo iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Moldavije, Slovaške in Malte.

Sedmo leto uspešnega delovanja Mednarodnega otroškega pevskega festivala “Brežice“, pa skrbno spremlja tudi Svetovna organizacija umetnostnega nastopanja (WAPA – World Association of Performing Arts), ki nas bodo letos počastili s svojim obiskom tako, da bosta v strokovni žiriji finalnega večera sodelovala kot častna člana mednarodne žirije:

Armando Gukasyan, Predsednik WAPA (President of the World Association of Performing Arts – WAPA) in Evelina Batey, Predsednica WAPA Europe (President of the World Association of Performing Arts – WAPA Europe)

Člani strokovne žirije v finalnem večeru 27. avgusta so tudi Jožica Zupančič (profesorica klarineta na Glasbeni šoli Brežice), Alen Jelušić (Glazbeno Plesni Studio Ritam Klanjec, producent) in Dejan Stojanov (glasbenik in pevec iz Makedonije). V polfinalnih večerih 25. in 26. avgusta, pa bodo strokovno žirijo sestavljali Jožica Zupančič, Alen Jelušić in Dubravka Jelušić.

Tako kot vsako leto sta tudi letos zaradi ogromnega števila prijavljenih pevk in pevcev organizirana dva polfinalna večera. Prvih 27 polfinalistov se bo v dvorani Mladinskega centra Brežice predstavilo v petek 25. avgusta 2023, ob 17. uri, drugi polfinalni večer sledi v soboto 26. avgusta 2023, prav tako ob 17. uri v dvorani MC Brežice. Najboljši iz obeh polfinalnih večerov pa se bodo pomerili v nedeljo, 27. avgusta ob 19. uri na grajskem dvorišču brežiškega gradu.

Vabljeni!

Vse informacije o festivalu si lahko preberete na spletni strani: https://brezice.eu/festival/