Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

25.08.2023 / Sporočila za javnost

Župan sprejel častno sodnico 7. Mednarodnega otroškega pevskega festivala Brežice 2023

Deli na FBNatisni

Danes, 25. 8. 2023 se v Brežicah začenja 7. Mednarodni otroški pevski festival Brežice, ki bo tokrat gostil 55 mladih talentiranih pevk in pevcev od 5 do vključno 17 let starosti, ki prihajajo iz sedmih različnih držav.

Sedmo leto uspešnega delovanja Mednarodnega otroškega pevskega festivala Brežice, pa skrbno spremlja tudi Svetovna organizacija umetnostnega nastopanja WAPA (World Association of Performing Arts), ki nas je letos počastila s svojim obiskom tako, da bo v strokovni žiriji finalnega večera sodelovala kot častna člana mednarodne žirije Evelina Batey, Predsednica WAPA Europe.

V petkovem dopoldnevu se je častna gostja festivala Evelina Batey skupaj z organizatorjema Brigito Šuler in Maksom Žbogarjem udeležila sprejema pri županu občine Brežice Ivanu Molanu. Župan ji je izrekel dobrodošlico in predstavil občino. Sledil je ogled Vodovodnega stolpa. Evelina se je ob obisku zahvalila in poudarila, da mednarodna organizacija WAPA združuje in povezuje mlade pevske, plesne, glasbene in gledališče talente. Delovanje organizacije pa je usmerjeno k razvoju mladih in k povezovanju le-teh tudi na festivalnem področju.

DSC_8095

Vabljeni na pevski spektakel v petek, soboto in nedeljo

Tako kot vsako leto sta tudi letos zaradi ogromnega števila prijavljenih pevk in pevcev organizirana dva polfinalna večera. Prvih 27 polfinalistov se bo v dvorani Mladinskega centra Brežice predstavilo v petek 25. avgusta 2023, ob 17. uri, drugi polfinalni večer sledi v soboto 26. avgusta 2023, prav tako ob 17. uri v dvorani MC Brežice. Najboljši iz obeh polfinalnih večerov pa se bodo pomerili v nedeljo, 27. avgusta ob 19. uri na grajskem dvorišču brežiškega gradu.

Vse informacije o festivalu si lahko preberete na spletni strani: https://brezice.eu/festival/