Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

30.08.2023 / Sporočila za javnost

Poslanica župana ob začetku novega šolskega leta

Deli na FBNatisni

Učencem, dijakom, šolskim delavcem, staršem in skrbnikom v občini Brežice ob začetku novega šolskega leta.

''Plemenito je učiti se, še bolj plemenito je učiti druge.''

(Mark Twain)

 

Spoštovane učenke in učenci, dijakinje in dijaki, spoštovane ravnateljice in ravnatelji, učiteljski zbor ter vsi šolski delavci, starši in skrbniki!

Novo šolsko leto že kliče po novem znanju, izzivih in spoznanjih. Vi pa vanj vstopite z optimizmom, polni energije, zanosa, načrtov in vedoželjnosti.  Če boste verjeli vase in v svoje sposobnosti, boste korak bliže zmagi in uspehu.

Dragi učenci in dijaki, želim vam, da boste z veliko vnemo sprejemali znanje, pomagali drug drugemu, bili spoštljivi in strpni drug do drugega. Vsaka šola piše svojo zgodbo, skupna vsem pa je ta, da šola ni samo prostor učenja, ampak tudi varnosti, veselja in vrednot.

Spoštovani ravnatelji, učitelji in vsi šolski delavci, naj bo vaša šola varno in spodbudno učno okolje za vse otroke in mlade. Zavedajte se, da je vaš poklic v današnjih časih zelo dragocen, saj nobena napredna tehnologija ne more otroku dati to, kar otrokom dajete vi – srčnost, bližino in razumevanje njihovih individualnih potreb ter želja.

Spoštovani starši, s skupnimi močmi, spodbudo, posluhom in sodelovanjem bodimo našim otrokom dober vzgled in v oporo na izzivov polni poti odraščanja.

Želim vam veliko uspehov in vse dobro v novem šolskem letu 2023/2024!

Župan Ivan Molan