Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

01.09.2023 / Sporočila za javnost

Prvi šolski dan je župan Ivan Molan preživel z učenci OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova

Deli na FBNatisni

Dobova, 1. septembra – Župan Občine Brežice Ivan Molan je tudi letos ob prvem šolskem dnevu tradicionalno obiskal eno od osmih osnovnih šol v občini. Ob začetku novega šolskega leta 2023/2024 je pozdravil vse učenke in učence OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova in prvošolce pospremil v razred. Kot je dejal župan, brežiška občina velik poudarek namenja izobraževanju. Občina skrbi za materialne stroške in prostorske pogoje, ključno vlogo pri izobraževanju pa imajo učitelji in vsi šolski delavci ter seveda starši.

Za učenke in učence so učitelji skupaj z učenci pripravili kratek kulturni program dobrodošlice ob novem šolskem letu. Župan Ivan Molan je navzoče pozdravil in jim zaželel , da se v šoli dobro počutijo in z veseljem učijo. Ob tem se je zahvalil staršem za podporo in poudaril, da občina skrbi za investicije in materialne stroške, vsebino pa šoli s svojim plemenitim dejanjem dajejo učitelji. Ob tej priložnosti je župan vsakemu prvošolcu izročil simbolično potrdilo šole o vstopu v osnovnošolsko izobraževanje, njihovi učiteljici pa je v imenu občine predal simbolično darilo – knjige za razredno knjižnico, saj je Občina Brežice ponosna nosilka naziva Branju prijazna občina.

Pozdrav župana

Na OŠ Artiče poteka sanacije strehe

V nadaljevanju prvega šolskega dneva je župan obiskal tudi OŠ Artiče, kjer je bila streha šole poškodovana v neurju. Trenutno se izvaja sanacija šolske strehe, izvajalci so županu zagotovili, da bo glavni del strehe do ponedeljka popravljen, tako bo pouk na šoli lahko nemoteno potekal. Artiška šola je naslednja na vrsti za rekonstrukcijo in dozidavo, saj so njeni prostori dotrajani in potrebni sanacije. Dozidava šole je ocenjena na skoraj 10 milijonov evrov, kar predstavlja velik finančni zalogaj za občino. Župan upa, da bo občini uspelo sestaviti finančno konstrukcijo tudi s pomočjo državnih sredstev, da bi gradnja novih prostorov lahko čim prej stekla. Za artiško šolo pa na novo prostore čaka že OŠ Globoko.

V tem šolskem letu bo osnove šole v brežiški občini obiskovalo 1947 otrok, med temi je 241 prvošolcev

V občini Brežice bodo osnovnošolci obiskovali pouk v 116 oddelkih, od tega bo 241 otrok obiskovalo prvi razred v 13 oddelkih in pol. V osnove šole je v tem šolskem letu vključenih  50 romskih in sedem ukrajinskih otrok,  dva otroka se bosta šolala na domu. V občini je osem osnovnih šol, od tega ima ena šola podružnico, in ena šola oddelke s prilagojenim programom z nižjim izobrazbenim standardom.

Župan je vsem učencem in učiteljem zaželel uspešno šolske leto in predvsem obilo dobrega počutja v šoli.

Župan z ravnateljico in pomočnico ravnateljice

Pozdrav ravnateljice

Nastop 3

Nastop 2

Nastop 1

Na poti v razred

Knjige za prvi razred

DSC_8137

DSC_8141

DSC_8125

DSC_8148

DSC_8114