Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

14.09.2023 / Zanimivo

Dan slovenskega športa na "brežiškem morju"

Deli na FBNatisni

Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga. Tega se Slovenci dobro zavedamo. Šport je v naši naravi in to je prepoznala tudi država, ki je 18. junija 2020 na pobudo OKS-ZŠZ razglasila 23. september za Dan slovenskega športa.

V ta namen bo Športna zveza Brežice v sodelovanju z lokalnimi športnimi društvi in organizacijami v soboto, 23. septembra, pripravila dogodek na "brežiškem morju". Na dogodku boste lahko vi in vaši otroci preizkusili različne čolne, SUP-e in veslaške trenažerje.

Na dogodku bo potekalo tudi rekreativno tekmovanje s SUP-i in velikimi kanuji. Predprijave ekip in posameznikov so na elektronskem naslovu: info@sportbrezice.si.

Od 11:30 naprej se bomo s prizorišča v živo javljali na osrednjo prireditev ob prazniku športa, ki bo potekala na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Poskrbljeno bo tudi na naše najmlajše, saj bo na prizorišču postavljen tudi veslaški bazen, animatorke bodo poskrbele tudi za poslikavo obrazov.

Vsi udeleženci dogodka se bodo ob 12. uri odpravili na krajši simbolični tek.

Na prizorišču bo tudi gostinska ponudba s hrano in pijačo.

Vljudno vabljeni!