Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

15.09.2023 / Sporočila za javnost

Brežiški veterani z donacijo za PGD Loče

Deli na FBNatisni

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Brežice je ob nedavnih poplavah, ki so doletele tudi našo občino, priskočilo na pomoč. Svojim članom so pomagali pri čiščenju naplavin, Prostovoljemu gasilskemu društvu Loče pa so podarili razvlažilec zraka.

Predsednik OZVVS Brežice Darko Udovič je donacijo predal Alji Kežman, predstavnici vaške skupnosti in ob tem povedal, da je bilo predsedstvo enotno, da donacijo namenijo v domači občini, PGD Loče, saj je bilo to območje v času zadnjih poplav zelo ogroženo. Približno tisoč evrov vredno napravo so kupili s sredstvi iz društvenega proračuna.

''Upam, da vam bo dobro služil, želim pa, da ga uporabljate čim manjkrat,'' je še povedal Udovič. Alja pa je izrazila upanje, da jih bodo poplave za nekaj časa obšle, predvsem pa, da bodo dobili prepotreben nasip, ki jih bo zaščitil pred njimi.

20230907_170855
 
Dogodka se je udeležil tudi župan Ivan Molan, ki je zbrane pozdravil in povedal, da ga žalosti, da po toliko letih prizadevanj, ki so se začela že leta 2000, omenjeni nasip še vedno ni zgrajen. '' HE Mokrice je še vedno na mrtvi točki, kajti še vedno ni okoljskega soglasja, da bi se lahko začela njena izgradnja. Zato smatram, da so bile Loče letos po nepotrebnem poplavljene, težave pa smo imeli tudi na Čatežu, Krški vasi in delno na Malencah,'' je še dejal župan in se zahvalil  gasilcem ter vsem ostalim, ki so pomagali na intervencijah ob avgustovskih poplavah.

zdej pa bo šlo

 

20230907_171023