Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

25.09.2023 / Sporočila za javnost

19. dnevu slovenskih lekarn se pridružuje tudi Lekarna Brežice

Deli na FBNatisni

Sekcija farmacevtov javnih lekarn pri Slovenskem farmacevtskem društvu že vrsto let izvaja enega najbolj prepoznavnih projektov za promocijo zdravja, ki ga imenujejo Dan slovenskih lekarn. Dan slovenskih lekarn je praznik, ki ga farmacevtski delavci po lekarnah v Sloveniji praznujejo vsako leto 26. septembra, na dan, ko godujeta sv. Kozma in Damjan, ki sta zavetnika zdravnikov in lekarnarjev.

Letos praznujejo že 19. dan slovenskih lekarn.

Z letošnjim dnevom slovenskih lekarn so se odločili nameniti pozornost prehrani v različnih življenjskih obdobjih. S tem namenom so pripravili informativno knjižico z naslovom »Prehrana in zdravila«, ki jo bodo delili obiskovalcem lekarn ob dnevu slovenskih lekarn. V  knjižici je obravnavana prehrana dojenčkov, otrok, mladostnikov, odraslih, starostnikov, športnikov in nosečnic. Podrobneje so opisali tudi vrste klinične prehrane in medsebojno delovanje hrane in zdravil.

lekarnabrezice-19-dan-slovenskih-lekarn

Vabljeni, da si na spletni strani www.lekarne-brezice.si pod rubriko »Farmacevt svetuje« preberete dva članka: Vpliv hrane in pijače na delovanje zdravil in Naj vzamem zdravilo s hrano ali na prazen želodec?, ki ju je pripravila Martina Lapuh, mag. farm., spec..

Prav tako iz Lekarne Bržeice sporočajo, da so njihovi farmacevti v  vseh enotah brežiške lekarne vedno na voljo za posvet.