Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

04.10.2023 / Sporočila za javnost

Slavnostna inavguracija nove dekanice Fakultete za turizem UM

Deli na FBNatisni

Vodenje Fakultete za turizem Univerze v Mariboru je s slavnostno predajo dekanskih insignij prevzela izr. prof. dr. Marjetka Rangus.

V torek, 3. oktobra 2023, je v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice potekala inavguracija, s katero so obeležili obdobje nove dekanice Fakultete za turizem Univerze v Mariboru, najmlajše članice univerze, ki je bila s sedežem v Brežicah ustanovljena leta 2009. Prvo generacijo študentov je vpisala v letu 2012/2013, prvi diplomanti pa so uspešno zagovarjali svoje naloge v letu 2015.

Slovesno predajo insignij je izvedel prof. dr. Zdravko Kačič, rektor Univerze v Mariboru, ob pomoči nekdanjega dekana, prof. dr. Boštjana Brumna. Izr. prof. dr. Marjetka Rangus je tako tretja v vrsti dekanov Fakultete, za prvim, dr. Božidarjem Veljkovićem, in drugim dekanom, prof. dr. Boštjanom Brumnom, ki je Fakulteto vodil dva mandata.

Slovesnosti se je udeležil tudi župan Občine Brežice Ivan Molan in v nagovoru izpostavil dobro sodelovanje ter se zahvalil  rektorju in bivšemu dekanu Brumnu za prizadevno delo in razvoj ter sodelovanje fakultete z lokalnim okoljem. Novi dekanici pa je zaželel veliko sreče in uspešno premagovanje izzivov z željo po dobrem in še tesnejšem sodelovanju z lokalno skupnostjo.

Inavguracija dekanice Izbor-4

Zbrane goste so v prekrasnem ambientu Viteške dvorane nagovorili tudi rektor Univerze v Mariboru, prof. dr. Zdravko Kačič, nekdanji dekan, prof. dr. Boštjan Brumen in seveda nova dekanica, izr. prof. dr. Marjetka Rangus. V svojem govoru je med drugim poudarila številne raziskovalne in pedagoške dosežke še ne 15-letne Fakultete, sodelovanje tako v lokalnem kot mednarodnem okolju. ''Fakulteta smo mi vsi. Hvala vam za podporo. Potrudila se bom ostati prilagodljiva še naprej, strast do dela pa zagotovo ni vprašanje,'' se je nova dekanica z besedami zahvalila tudi sodelavkam in sodelavcem, študentkam in študentom.

Inavguracija dekanice Izbor-10

 

Foto: Fakulteta za turizem UM