Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

10.10.2023 / Sporočila za javnost

Več kot 300 mladih spoznalo priložnosti v regiji Posavje

Deli na FBNatisni

V ponedeljek, 9. oktobra, je v prostorih Mladinskega centra Brežice potekal 2. Karierni sejem, na katerem se je predstavilo 28 razstavljavcev oziroma delodajalcev, agencija za zaposlovanje, srednje šole in fakultete.

Po lanskoletni uspešni izvedbi, pozitivnih odzivih tako mladih kot ostalih sodelujočih ter željah, da bi se v lokalnem okolju odvijalo več takih dogodkov, je Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice letos organizacijo sejma ponovil. Mladim so z dostopnostjo in predstavitvami lokalnih podjetij, zavodov in izobraževalnih programov želeli prikazati in približati zaposlitvene možnosti in priložnosti, ki jih imajo v Posavju ter jim s tem pomagati pri odločitvah na njihovi karierni poti.

20231009_092623

Udeležence sta nagovorili vodja sejma, Nastja Volovec, in podjetniška mentorica Sandra Peršak, ki sta poudarili pomen sejma za mlade in priložnosti, ki jih sejem ponuja. Karierni sejem je slavnostno otvoril župan Občine Brežice,  Ivan Molan in izpostavil, da je pomembno, da mladi že dovolj zgodaj dobijo prvi stik s potencialnimi delodajalci, jih spoznajo in imajo priložnost povprašat o vsem, kar jih zanima.

20231009_090753

Sejem so obiskali osnovnošolci (8. in 9. razred) in srednješolci (3. in 4. letnik) iz Posavja ter študentje fakultet, tekom dneva se jih je zvrstilo več kot 300.

V dopoldanskem času so lokalna podjetja, izobraževalne in javne ustanove na stojnicah predstavljale različne poklice, dobre prakse in zaposlitvene možnosti. Mladim so predstavili poklice in zaposlitvene možnosti v regiji, jih informirali o priložnostih, ki jih ponujajo lokalna podjetja, ter jih podprli pri njihovih kariernih odločitvah.

20231009_091238

Na stojnicah se je predstavilo skupno 28 podjetij oz. ustanov:

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca, Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru, Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje – OS Sevnica, Posavc d.o.o, Posavski muzej Brežice, DS SMITH SLOVENIJA d.o.o., Metalna Senovo d.o.o., Zdravstveni dom Brežice, Center za krepitev zdravja Brežice, TIPS d.o.o., I.H.S. Industrijski manipulacijski sistemi Krško d.o.o., Knjižnica Brežice, Krka, tovarna zdravil, d.d., Hidroelektrarne na Spodnji Savi, d.o.o., TPV AUTOMOTIVE d.o.o., Karierni center Posavje (RRA Posavje, ZMŠ Krško in LU Krško), Kovis, d.o.o., Krah Group (Resistec, Athos, Metaltec), Slovenska policija, Študentski servis Mjob, Workforce, d.o.o., Domdesign, d.o.o., Zveza prijateljev mladine Krško, Q TECHNA d.o.o., INO Brežice d.o.o., ZPTM Brežice (Mladinski center Brežice), Šolski center Krško-Sevnica, Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru, Strokovno izobraževalni center Brežice.

20231009_090555

Vzporedno s predstavitvami na stojnicah so v dopoldanskem času potekale delavnice za mlade in potencialne podjetnike na temo prve izbire poklica, ustvarjanju karierne poti digitalizacije in javnega nastopanja. Popoldanski del sejma je bil namenjen podjetnikom, predstavnikom podjetij in tistim, ki razmišljajo o vstopu v podjetniške vode. Od 16. ure naprej so se odvijale delavnice na temo izgorelosti na delovnem mestu in uporabe Chat GPT.

Udeležba na dogodku je bila za obiskovalce, podjetja in ustanove brezplačna, kar je omogočilo dostop do pomembnih informacij širšemu krogu zainteresiranih.

20231009_091825

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.