Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

10.10.2023 / Sporočila za javnost

Znani dobitniki občinskih priznanj za leto 2023

Deli na FBNatisni

Brežice, 10. oktobra – Na 5. seji Občinskega sveta Občine Brežice so svetnice in svetniki potrdili predlog kandidatov za oktobrske nagrade in priznanje občine ter naziv častna občanka za leto 2023, ki ga je na podlagi prejetih vlog pripravila Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Nagrade in priznanje ter naziv bodo prejemnikom podeljeni na slavnostni seji občinskega sveta, na predvečer praznika Občine Brežice, 27. oktobra 2023. Priznanje bo prejel Badminton klub Pišece, oktobrske nagrade prejmejo Jožica Sušin, Janko Krulc in Robert Fink, naziv častna občanka bo podeljen Kamili Volčanšek, eni najvidnejših in najpomembnejših slovenskih slikark in ilustratork, ki sooblikuje kulturno in umetniško krajino Brežic in Slovenije.

Občinsko priznanje prejmejo organizacije, ki so se v preteklih letih še posebej odlikovale. Tako bo prejel priznanje Občine Brežice za leto 2023 Badminton klub Pišece za prispevek k razvoju športa in za povezovanje med kraji ter za turistično promocijo Pišec in Občine Brežice.

Izjemni posamezniki, ki so se še posebej odlikovali in bodo prejeli oktobrsko nagrado za leto 2023, so:

Jožica Sušin, dolgoletna predsednica Društva upokojencev Brežice, ki z uspešnim vodenjem društva prispeva k aktivni skrbi za izboljšanje položaja starejše populacije občank in občanov.

Janko Krulc, lokalni podjetnik, ki uspešno vodi in ohranja več stoletno družinsko tradicije gostinstva in to povezuje s ponudbo kraja Mostec.

Robert Fink, odlikovani veteran vojne za Slovenijo, ki je bil hudo ranjen v boju v Rigoncah.

Vsem prejemnikom priznanja, nagrad in naziva častna občanka iskreno čestitamo!