Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

12.10.2023 / Sporočila za javnost

V KS Sromlje namenu predali obnovljen odsek lokalne ceste

Deli na FBNatisni

Sromlje, 11. oktobra – V KS Sromlje so v mesecu oktobru, ko praznuje občina Brežice, namenu slovesno predali novo pridobitev, moderniziran 500 m dolg odsek lokalne ceste LC 024421 Rucman vrh-Sv. Janez. Izvajalec del Martin Kunej s.p. je v sklopu investicije zamenjal spodnji ustroj ceste, na novo asfaltiral vozišče in uredil odvodnjavanje ter bankine. Višina investicije je znašala 95.000 evrov. Moderniziran odsek lokalne ceste bo prispeval k izboljšanju prometne varnosti in izboljšanju dostopnosti med kraji brežiške občine.

Zbrane krajane sta pozdravila župan Občine Brežice Ivan Molan in predsednica sveta KS Sromlje Jasmina Juratovec. Predsednica KS se je zahvalila občini za posluh in moderniziran odsek ceste, župan pa je zbranim zaželel srečno in varno uporabo prenovljene ceste ter opozoril na to, da je za ljudi na podeželju urejena javna infrastruktura še kako pomembna za kakovost življenja.  

Uradno je bila modernizirana cesta predana namenu z rezanjem traku. Ob županu Ivanu Molanu, predsednici KS Sromlje Jasmini Juratovec in podpredsedniku KS Sromlje ter občinskemu svetniku Ferdu Pinteriču je pri otvoritvi sodelovala tudi najmlajša vaščanka, dobro leto dni stara Aurora Viktoria Meško ob pomoči mama Fani Bogolin Meško.  Ta nam je zaupala, da je modernizirani odsek ceste za prebivalce ob njej pomembna pridobitev. Cesta tako še bolj povezuje sosede in krepi medsebojne odnose.

LC Sv Janez Rucman vrh v KS Sromlje.JPGPozdrav župana in predsednice KS Sromlje.JPGKrajani se veselijo pridobitve.JPGŽupan je čestital najmlajši vaščanki.JPG