Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

16.11.2023 / Sporočila za javnost

Pojasnila glede informativnega izračuna nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ)

Deli na FBNatisni

Občanke in občani ste v teh dneh s strani Občine Brežice prejeli dopise z informativnim izračunom nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ), na podlagi katerega bo NUSZ obračunan v letu 2024. Namen obvestila z informativnim izračunom je uskladiti obstoječe občinske evidence z evidencami Geodetske uprave Republike Slovenije (GURS).

Urejanje evidenc je potrebno le v primerih, če je prišlo do razhajanj med podatki, ki so bili uporabljeni za ta informativni izračun, in podatki za izračun v preteklosti.

V kolikor imate zavezanci za plačilo NUSZ pripombe na informativni izračun, izpolnite tabelo v izračunu, ki ste ga prejeli, ter jo posredujete na občino na naslov Občina Brežice, Cesta prvih borcev 18, Brežice ali na elektronski naslov: obcina.brezice@brezice.si.

Pripombe sprejemamo tudi izven časa uradnih ur (vsak dan od 8.00 do 15.00, razen v sredo od 8.00 do 16.30 in v petek od 8.00 do 13.30).

V nekaterih primerih so v informativnem izračunu NUSZ stanovanjske površine povečane za površine garaž, v kolikor garaže niso bile vključene že do sedaj.