Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

28.11.2023 / Sporočila za javnost

Župan sodeloval na srečanju veterank in veteranov Gasilske zveze Brežice

Deli na FBNatisni

V nedeljo, 26. novembra, so se v Župelevcu srečali veteranke in veterani Gasilske zveze Brežice. Zbrane je pozdravil nekdanji dolgoletni predsednik Gasilske zveze Brežice Mihael Boranič. Srečanje se je udeležil tudi župan Občine Brežice Ivan Molan. V svojem nagovoru je župan dejal, da so takšna srečanja način zahvale in priznanje generacijam, ki so postavile temelje gasilstva v občini, na katerih se lahko gasilstvo uspešno razvija naprej. Župan se je zahvalil veteranom tudi za skrb za gasilske domove po krajih brežiške občine, ki predstavljajo pomembna središča za druženje in srečanja vseh krajank in krajanov.

Občina se zaveda pomena prostovoljnega dela gasilcev, je poudaril župan, kar dokazuje s različnimi načini podpore Gasilski zvezi Brežice in prostovoljnim gasilskim društvom v občini. Občina skupaj z gasilsko zvezo načrtuje nakup potrebne opreme in gasilske tehnike, zagotavlja sredstva za izobraževanja in usposabljanja. Med investicijami je tudi ureditev poligona oz. vadbišča v Slovenski vasi in vzpostavitev polnilnice tlačnih posod. Po uradnem delu je sledilo skupno kosilo in druženje vseh prisotnih.

Po podatkih brežiške gasilske zveze je pod njenim okriljem 549 veterank in veteranov - ta naziv prejmejo članice in člani prostovoljnih gasilskih društev, ko dopolnijo starost 55 (ženske) in 63 let (moški).

1.jpg2.jpg4.JPG18.jpg12.jpg10.jpg5.JPG7.JPG