Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

20.02.2024 / Sporočila za javnost

Vabljeni na 5. kmetijski forum »Izzivi in priložnosti mladih na podeželju«

Deli na FBNatisni

Občina Brežice se zaveda pomen kmetijstva v naši občini in tudi tega, da je obstoj in razvoj neke panoge odvisen predvsem od mladih, zato vas v sodelovanju z Društvom podeželske mladine Brežice vabimo na 5. kmetijski forum »Izzivi in priložnosti mladih na podeželju«, ki bo potekal v petek, 1. marca 2024, s pričetkom ob 18. uri v večnamenski dvorani Mladinskega centra Brežice (Gubčeva 10a, Brežice).

Program foruma:

  • Uvodni nagovor, Ivan Molan, župan Občine Brežice, in Karlo Budič, predsednik Društva podeželske mladine Brežice;
  • »Mladi kmetje v novem programskem obdobju skupne kmetijske politike 2023-2027«, Mira Kambič – Štukelj, specialistka za razvoj podeželja, Kmetijsko gozdarski zavod Novo mesto;
  • »Precizno kmetijstvo in uvajanje novih tehnologij«, Martin Mavsar, specialist za kmetijsko tehniko in sadjarstvo, Kmetijsko gozdarski zavod Novo mesto;
  • »Poslovna priložnost za mlade prevzemnike kmetij-dopolnilna dejavnost na kmetiji«, Slavica Grobelnik, terenska svetovalka za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti, Kmetijsko gozdarski zavod Novo mesto.
  • Predstavitev primera dobre prakse, Kmetija Perko.

 

Po zaključku uradnega dela foruma sledi družabni del srečanja, ki je namenjen izmenjavi izkušenj in pridobivanju dodatnih informacij v osebnem pogovoru s predavatelji.

Vljudno vabljeni!

Vabilo- 5. kmetijski forum.pdf