Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

08.07.2024 / Sporočila za javnost

Svečana podelitev maturitetnih spričeval na SIC Brežice

Deli na FBNatisni

V četrtek, 5. 7. 2024, je v Viteški dvorani Brežice potekala svečana podelitev spričeval letošnje poklicne mature dijakom, ki so maturirali na Strokovno izobraževalnem centru Brežice.

Slavnosti se je v imenu Občine Brežice udeležila podžupanja Mojca Florjanič, ki je vsem maturantom iskreno čestitala in v svojem nagovoru poudarila velik pomen družine in dobre šole pri odraščanju in osamosvajanju.

V imenu šole in učiteljskega zbora je zbrane nagovorila ravnateljica dr. Mojca Tomažin, ki se je zahvalila kolektivu in vsem zbranim za uspešno opravljeno delo.

Na Strokovno izobraževalnem centru Brežice so veseli visokega odstotka uspešnih dijakov, še posebej dveh zlatih maturantk, to sta postali Tjaša Prah in Anja Račič, ter trinajstih odličnjakov. Posebej so ponosni tudi na prvo generacijo programa zdravstvena nega, saj so bili prav vsi uspešni tudi na maturi.

Maturo je opravljalo 62 kandidatov, od tega 57 rednih dijakov in pet odraslih (samoizobraževalci).

Profesorski zbor vsako leto izbere maturanta, ki je še posebej izstopal v času šolanja, in mu podeli posebno priznanje šole, kristalno piramido. Letos je to najvišje priznanje prejel Rok Beričnik. ''S podelitvijo kristalne piramide, ki predstavlja osebnostno rast, želimo poudariti, da ne bomo nikoli pozabili njegovega prispevka na vseh področjih delovanja naše šole,'' so zapisali na SIC Brežice.

ISKRENE ČESTITKE VSEM MATURANTKAM IN MATURANTOM.

449723154_1038705018257043_105477477279507298_n