Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

14.11.2015 / Zanimivo

V mesto se vrača kino!

Deli na FBNatisni

Brežice – V prazničnem decembru bo v Brežicah kino ponovno odprl vrata. Na stari lokaciji Doma kulture Brežice bodo vsak petek in soboto na voljo za ogled najnovejši filmi. Otvoritveni dogodek 4. decembra pa bo v znamenju novega slovenskega filma s projekcijo Šiška Deluxe in pogovorom s filmsko ekipo.

Vrnitev kinematografa bogati ponudbo kulturnih dejavnosti

Leto 2015 je Občina Brežice poleg številnih uspehov zaznamovala tudi s prizadevanji, da v bogato ponudbo kulturnega dogajanja ponovno vnese redne filmske predstave, ki jih je do konca leta 2012 pod imenom Kino Brežice zagotavljal zasebni izvajalec kinematografske dejavnosti.

Na začetku leta je občina v sodelovanju z Art kino mrežo Slovenije uspešno izvedla projekt Nacionalnega filmsko-vzgojnega programa. V projekt so se vključile vse osnovne šole v občini in Gimnazija Brežice. Javni interes za ponovno vzpostavitev Kina Brežice je prepoznal in s sklepom potrdil Občinski svet Občine Brežice, Posavski muzej Brežice pa je ob podpori občine poleti izvedel program letnega kina pod zvezdami na grajskem dvorišču.

Logo barvni

Vse izvedeno je še dodatno potrdilo, da mesto, ne glede na razvoj tehnologije, za urbani utrip potrebuje Kino, ki so ga z več kot odličnim številčnim obiskom vseh izvedenih predstav pozdravili tudi občanke in občani. Tako je občina novembra sklenila dogovor z izvajalcem kinematografske dejavnosti Tobija Medved s.p. za obdobje petih let. Kino predstave bodo od 4. decembra naprej vsak petek in soboto, dvakrat na dan. Ravno tako je izvajalec pripravljen za vse dogovore z vrtci, osnovnimi in srednjimi šolami, katerim  bo lahko zagotovil ogled želenih kino predstav v domačem kraju.

siska deluxe

Otvoritveni dogodek s Šiška Deluxom

Otvoritveni dogodek, ki se bo zgodil 4. decembra ob 19. uri, bo posvečen slovenskemu filmu. Za nov začetek Kina Brežice na stari lokaciji v Domu kulture je mesto prvega filma na velikem platnu rezervirano za novi film Jana Cvitkoviča Šiška Deluxe. Kljub temu, da gre za aktualno domačo uspešnico, izbira  ni naključje. Film z Brežicami povezuje Aleš Pavlin, Brežičan, ki že vrsto let uspešno stoji za produkcijsko hišo Perfo iz katere prihajajo tudi filmi Dvojina, Izlet, Čas nedolžnosti, Gozdovi so še vedno zeleni, Mali Budo ter TV uspešnice Lepo je biti sosed, Na terapiji in Usodno vino.

Brežice. Kino Brežice.

Kot zanimivost pa še to, da je prejšnji izvajalec kino dejavnosti v Brežicah, gospod Kajtna, izvajanje kino predstav zaključil 25.11.2012 s filmom Skyfall, ki je predzadnji iz filmske serije o Jamesu Bondu. Zelo zanimivo naključje je, da nas bo v letošnjem decembru za novi, redni, začetek Kina Brežice ponovno pričakal najslavnejši agent 007, tokrat v filmu Spectre.

spectre

Se vidimo v Kinu Brežice!

Oglas1