Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

19.05.2016 / Sporočila za javnost

Občina Brežice letno nameni 1 mio EUR za delo nevladnih organizacij

Deli na FBNatisni

Na podlagi prvih izvedenih razpisov za sofinanciranje letnih programov in projektov na področju kulture, zdravstva, socialnega varstva, mladine in športa je župan Občine Brežice vročil pogodbe predstavnikom izvajalcev v skupni višini sofinanciranja 601.500 EUR.

Včeraj je Občina Brežice izvedla javno predstavitve izbranih programov, ki jih bo v letošnjem letu na podlagi že izvedenih javnih razpisov sofinancirala na področjih kulture, zdravstva, socialnega varstva, mladine in športa. Z izbranimi izvajalci je izvedla svečano predajo podpisanih pogodb.

Oddelek za družbene dejavnosti, gospodarstvo, kmetijstvo in razvoj, ki pokriva večino razpisov Občine Brežice, je v letošnjem letu za področja kulture, zdravstva in socialnega varstva, mladine in športa prejel vloge 152 prijaviteljev. Za odobrenih 79 letnih programov in 77 projektov, ki vključujejo občanke in občane občine Brežice, je dodelil 601.500 EUR.

Na dan 11. 2. 2016 je na območju občine Brežice AJPES beležil 289 registriranih društev in zvez ter 5 zavodov. Po preteklih ocenah Občina Brežice letno na različnih področjih sofinancira letne programe in projekte 220 nevladnim organizacijam kar predstavlja kar 70 % vseh ustanovljenih. Skozi proračun povprečno letno nameni skupno sredstva  v okvirni višini cca 1 mio EUR.

Delovanje nevladnih organizacij, ki je vidno javnosti skozi izredne dosežke številnih posameznikov in skupin na različnih področjih, vseskozi podpira in izpostavlja tudi župan. Kljub nenehnemu zniževanju proračunskih prihodkov, zagovarja in ohranja višino razpoložljivih sredstev za sofinanciranje dela nevladnih organizacij. Delo na področjih podpira tudi skozi številne že izvedene in načrtovane investicije v kvalitetno infrastrukturo in izboljševanjem ostalih pogojev. 

Delo društev, zvez in zavodov postavlja Občina med vidne prioritete svojega dela, saj se zaveda da s tem pomembno soustvarjajo podobo življenja in prispevajo k višji kvaliteti bivanja občank in občanov.