Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

14.06.2018 / Sporočila za javnost

Predstavili program in novosti festivala Brežice, moje mesto

Deli na FBNatisni

Brežice – V grajski kleti je potekala tradicionalna novinarska konferenca, namenjena predstavitvi programa in novosti letošnjega poletnega festivala Brežice, moje mesto. Pobudnik festivala, ki v mesto vsako leto privabi nekaj tisoč obiskovalcev, je občina Brežice. Kot je dejal župan Ivan Molan, je festival namenjen oživitvi mestnega jedra v poletnem času in popestritvi turistične ponudbe. Festival bo že 8. leto zapored organiziral Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, pri izvedbi festivala, kjer so vsebine brezplačne za obiskovalce, sodeluje več kot 100 posameznikov.

V zaključku novinarske konference je župan Ivan Molan podpisal listino Zelene politike slovenskega turizma, s katerim se občina Brežice vključuje v projekt Zelene sheme slovenskega turizma za pridobitev znaka Slovenian Green Destination (zelena destinacija).  S podpisom listine se je Občina Brežice uradno pridružila vodilnim slovenskim destinacijam, ki uresničujejo in spodbujajo trajnostni turizem ter s tem pozitivno vplivajo na naravno okolje, lokalno skupnost in gospodarstvo. Zelena shema slovenskega turizma (ZSST) je celovito zasnovan sistem za pospeševanje razvoja trajnostnega turizma v Sloveniji, ki upošteva vse tri stebre trajnostnega razvoja: okoljskega, družbenega in ekonomskega.

DSC 1446

Ohranili dobre prakse, nadgradili vsebino

Po besedah vodje festivala Brežice, moje mesto Anje Antončič, letošnji program ohranja vse, kar je bilo dobro, in nadgrajuje vsebino. V soboto, 30. junija, se bodo na odru zvrstili kar trije koncerti v enem večeru (Lea Sirk, Psihomodo Pop in S.A.R.S.). V nedeljo, 1. julija, bo potekal bosonogi pohod na Sv. Vid pod vodstvom Lojzeta Ogorevca, pohod Marš v Bresce (iz Ljubljane v Brežice) je letos prvič podprla tudi Mestna občina Ljubljana, ki bo pohodnike s sprejemom na Mestnem trgu pospremila na pot. Poskrbljeno bo za varstvo otrok na teku Primoža Kozmusa. V grajskem parku pri MC Brežice (sobota, 30. junij) bodo otroci uživali v Škratji čarovniji in koncertu Čukov.

»Pomembno je, da se imamo fajn.« - pevka Nuša Derenda, gostiteljica Nušinega večera z gosti

Nušin večer z gosti (Alenka Godec, Zlatko, Alfi Nipič), ki bo poslušalcem vseh starosti ponudil obilo glasbenih užitkov, se vrača v mestno jedro in se bo odvijal na odru pred Mestno hišo.

DSC 1417

Primož Kozmus letos obeležuje 10 let od olimpijske medalje iz Pekinga, zato je na 8. tek povabil tudi ostale dobitnike olimpijskih odličij. Svojo udeležbo sta že potrdili Sara Isaković in Lucija Polavder. Trase teka ostajajo nespremenjene, tekači se bodo lahko pomerili na v teku na 400 metrov (otroški tek),  teku na 3 km in teku na 10 km. Prijave na otroški tek bodo letos omejene na 350 sodelujočih zaradi zagotavljanja varnosti pred preveliko gnečo. Ohranili so lanskoletno novost poslovni tek trojk in uvedli možnost ugodnejših pred prijav za vse teke.

DSC 1422

Kuhna na ulci – od burgerjev do mednarodnih kuharskih mojstrov

Letošnja, 5. po vrsti, Kuhna na ulci (vodja projekta Katarina Hauer, program je predstavila Simona Potočar Agrež) bo letos razdeljena na tri tematske večere. V sredo, 27. junija, se bodo pred Mestno hišo s sloganom Eat.The.Street predstavili foodtracki (prirejeni kombiji za ulično pripravo in prodaje hrane) s ponudbo burgerjev, ražnjičev in ostalih dobro iz žara (restavracija MAJMUN, GMT Foodtrack, DBurgers).

V petek, 29. junija, bo dan za domače ponudnike iz Posavja in Dolenjske pod sloganom Domače je domače. V parku med vodovodnim stolpom in občino bodo pripravljali tradicionalne jedi in novitete Stara gostilna Krulc, Tri lučke, Gostilna Šempeter, Restavracija Otočec, mestna čajnica Josipina, Gostišče Kapušin, Oštarija in Gostilna Repovž.

Lokalna kulinarika

V soboto, 30. junija, bo park pri občini gostil vrhunske kuharske mojstre iz Slovenije in Hrvaške, ki sodijo v sam vrh mednarodne kulinarike. Kuhalnice bodo vrteli kuharji iz restavracije NOEL Zagreb, Ateljeja iz Ljubljane, Restavracije JB, Hiše Fink, Jezeršek, KUCHA Madre, Galerije okusov in Nonbiri – japonska kulinarika ter Lepe žoge.

Kuhna na ulci

V sklopu dogajanja Kuhna na ulci bo  igralec in avtor ter solastnik restavracij MAJMUN in Lepa žoga Marko Miladinović v soboto ob 18.30 pripravlja predstavitev svoje knjižne uspešnice Ljubljana, well done. Kuharski mojster Mojmir Šiftar iz Kaval Group pa bo izvedel kuharski šov v katerem bo ustvarjal jedi iz posavskih sestavin.

Več o programu: http://www.bmm.si/program

Novinarska konferenca BMM 2018

 

Program festivala Brežice, moje mesto:

* * * 

Nedelja, 24. junij, 2018

 Prizorišče: Grad Brežice

18:00 | Dan kruha, vina in salam

 

Torek, 26. junij, 2018

 Prizorišče: Grad Brežice

10:00 | Brezplačen ogled muzeja in razstav

Prizorišče: Grad Brežice

21:30 | Odprtje kina na grajskem dvorišču

 

Sreda, 27. junij, 2018

Štart: iz Ljubljane

07:00 | Marš v Bresce

 

Prizorišče: Mestno jedro

14:00 | Kuhna na ulci_Eat. The. Street

 

Prizorišče: Mestna hiša Brežice

21:00 | Nušin večer z gosti (Alenka Godec, Zlatko, Alfi Nipič)

 

Petek, 29. junij, 2018

Prizorišče: park pri Občini

17:00 | Kuhna na ulci_Domače je domače

Prizorišče: Koncertno prizorišče

koncert Tabu

 

Prizorišče: Koncertno prizorišče

koncert Crvena Jabuka

 

Sobota, 30. junij, 2018

 Prizorišče: park pri McB

09:00 | Škratja čarovnija in koncert Čuki

 

Prizorišče: park pri Občini

15:00 | Kuhna na ulci_Zadnja večerja

 

Prizorišče: Mestno jedro

18:00 | Nastop Garde Slovenske vojske

 

Prizorišče: Mestno jedro

19:00 | Tek s Primožem Kozmusom

 

Prizorišče: Koncertno prizorišče

koncert Lea Sirk

 

Prizorišče: Koncertno prizorišče

koncert Psihomodo Pop

 

Prizorišče: Koncertno prizorišče

koncert S.A.R.S.

 

Nedelja, 1. julij, 2018

Prizorišče: Motel Čatež

09:00 | Bosonogi pohod na Sv. Vid z Lojzetom Ogorevcem

 

Prizorišče: Športno rekreativni center Grič

10:00 | Summer Jam (Beach Bar Tochka)