Gumb išči|

Zapri iskalnik

28.11.2018 / Župan

Oprema za reševanje iz vode za PGD Loče, Krška vas, Mihalovec in Rigonce

Deli na FBNatisni

Brežice, 26. november – Na sedežu Gasilska zveza (GZ) Brežice je potekala uradna predaja opreme za reševanje iz vode tistim prostovoljnim gasilskim društvom, ki imajo v sklopu svoje opreme tudi čolne za reševanje in posredujejo tudi ob poplavah. To so gasilke in gasilci iz PGD Loče, Krška vas, Mihalovec in Rigonce.

Predaje opreme so se udeležili župan občin Brežice Ivan Molan, poveljnik Gasilske zveze Brežice Darko Leskovec, poveljnik Civilne zaščite občine Brežice Darko Ferlan, višji svetovalec za področje zaščite in reševanja na občini Brežice Roman Zakšek in predstavniki društev. Opremo za čolne, s katero so zdaj gasilci popolnoma opremljeni za reševanje v primeru vodnih nesreč, sestavljajo vesla, reševalni jopiči, navadne vrvi, vrvi za metanje utapljajočim, sidra, vrvi in navigacijske luči.

Občina Brežice redno zagotavlja sredstva za delovanje gasilske zveze in društev in za izobraževanje gasilk ter gasilcev. Vsako leto občina nameni sredstva tudi za nakup ustrezne gasilske opreme, saj s tem zagotavlja pogoje za nemoteno izvajanje požarne varnosti. V 12-letnem obdobju (od leta 2006 do 2018) je občina namenila kar 2,5 milijona evrov za nakup 25 vozil v skladu z dolgoročnim programom opremljanja prostovoljnih gasilskih društev ter načrtom izobraževanja in poveljevanja. V občini Brežice deluje sicer kar 31 prostovoljnih gasilskih društev.

DSC 5692DSC 5685DSC 5693DSC 5706DSC 5717DSC 5724DSC 5725