Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

30.11.2018 / Projekti

Novo vozilo za opravljanje dejavnosti Zdravstvenega doma Brežice

Deli na FBNatisni

V četrtek, 29. 11., je pred Zdravstvenim domom Brežice potekala simbolična predaja novega vozila za urgentnega zdravnika ZD Brežice. Novo vozilo, za katerega sta državna sredstva pridobila ZD Brežice in Občina Brežice, bo bistveno prispevalo k varnosti in udobju tako uporabnikov kot uslužbencev zavoda. Ključe novega vozila je zdravnici Mojci Pibernik, dr. med., predal župan občine Brežice Ivan Molan.

Predaja novega vozila 2

Kot je povedal direktor ZD Brežice Dražen Levojević, se je Zdravstveni dom Brežice skupaj z Občino Brežice prijavil na razpis Ministrstva za zdravje za nakup vozila urgentnega zdravnika. 9.8.2018 je ministrstvo izdalo sklep o sofinanciranju investicije iz državnega proračuna v višini 16.752,60 EUR, Občina Brežice in Zdravstveni dom Brežice pa sta zagotovila razliko do pogodbene vrednosti (vrednost vozila 29.919,84 EUR in nadgradnja vozila za namen urentnega zdravnika 18.558,18 EUR, skupaj 48.478,02 EUR z vključenim DDV).

Na podlagi razpisa je bila za sklop 1 – Dobava vozila za urgentnega zdravnika ZD Brežice – dobava vozila izbrana avtohiša Radanovič Brežice d.o.o., za sklop 2 – Dobava vozila za urgentnega zdravnika ZD Brežice – nadgradnja vozila pa Meditra d.o.o. iz Ljubljane. Gre za avtomobil, znamke Volkswagen Tiguan Comfort edition 2.0 TDI SCR 4M, bele barve.

V avtomobilu se nahaja defibrilator, pulzni oksimeter, naprava za merjenje krvnega tlaka, reanimacijska oprema z nujnimi zdravili, infuzijskimi tekočinami in kisikom, reanimacijska torba, vratne opornice in sanitetna oprema za oskrbo poškodb. V vozilu je tudi informacijska in telekomunikacijska oprema, skladna s Pravilnikom o dispečerski službi zdravstva, ter navigacijska naprava.

Predaja novega vozila 1Predaja novega vozila 320181126 131249