Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

07.02.2019 / Projekti

Na dan pred slovenskim kulturnim praznikom predali namenu dve novi knjigobežnici

Deli na FBNatisni

Brežice, 7. februar – Na dan pred slovenskim kulturnim praznikom sta bili namenu predani dve novi knjigobežnici v mestu Brežice, ena pred OŠ Brežice in druga v parku pri Občini Brežice. V občini se sedaj nahaja že 13 knjigobežnic v obliki lesenih omaric s knjigami, kjer si lahko občani izmenjajo knjige po načelu prinesi-odnesi. Kulturni program dogodka so pripravili učenke in učenci OŠ Brežice, ki so dogodek zaključili z doživeto recitacijo pesmi Povodni mož Franceta Prešerna.

, vodja oddelka za družbene dejavnosti, gospodarstvo, kmetijstvo in razvoj Občine Brežice, je dejala, da je postavitev knjigobežnice v neposredni bližini stavbe Občine Brežice tudi simbolično dejanje, saj je občina v tem letu prejela priznanje Branju prijazna občina. Postavitev knjigobežnice tako pomeni, da gre občina »od besed k dejanjem« in hkrati na primeren način obeleži slovenski kulturni praznik.

Knjigobežnica v parku predstavlja peto knjigobežnico v mestu in želi prispevati svoj delček k dvigu bralne kulture. Knjigobežnica  prijazno vabi vse občanke in občane ter obiskovalke in obiskovalce mesta, da se ustavijo in si vzamejo knjigo, ki jih pritegne, in prinesejo knjigo, ki bi jo želeli deliti z drugimi.

Knjigobežnice 1Knjigobežnice 19Knjigobežnice 23Knjigobežnice 9DSC 7073DSC 7080DSC 7120DSC 7102DSC 7078DSC 7135