Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

15.05.2019 / Projekti

Občinsko kolesarsko tekmovanje Kaj veš o prometu 2019

Deli na FBNatisni

V organizaciji SPV - Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Brežice -, je Osnovna šola Brežice v torek, 14.5.2019, gostila učence in učenke osnovnih šol, ki so se pomerili v znanju iz varnosti v prometu. Mlade tekmovalce so pred začetkom pozdravili ravnateljica OŠ Brežice Marija Lubšina Novak, župan občine Brežice Ivan Molan ter predsednik SPV Brežice Igor Ilovar. Tekmovalcem so zaželeli varno in previdno na cesti, ter veliko uspeha na samem tekmovanju.

 

Tekmovanje Kaj veš o prometu  je potekalo na občinskem nivoju, udeležilo se ga je pet osnovnih šol v občini Brežice: Artiče, Bizeljsko, Brežice, Dobova in Globoko, oziroma 18 kolesarjev. Namenjeno je bilo preverjanju teoretičnega in praktičnega znanja učencev kolesarjev in se je izvajalo v skladu s pravili Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Slovenije ter je obsegalo tri različne sklope. Najprej smo preverili teoretično znanje, ki je tudi letos potekalo preko računalniškega on-line sistema. Pri praktični vožnji po mestnih ulicah Brežic so sodniki v križiščih ocenjevali upoštevanje prometnih predpisov. Na koncu so tekmovalci  izkazali svojo spretnost s kolesi še med različnimi ovirami na kolesarskem  poligonu.

Pri izvedbi tekmovanja so sodelovali: inštruktorji avtošole Posavc iz Brežic, predstavniki ZŠAM-Zveze šoferjev in avtomehanikov,  AMD iz Brežic, policisti Policijske postaje Brežice ter člani SPV Brežice.

Prvo mesto je zasedla ekipa OŠ Bizeljsko pred ekipo OŠ Globoko in ekipo OŠ Brežice.  Med posamezniki pa se je najbolje odrezal Aljaž Lipej, ki se je uvrstil pred Klemnom Snežičem (oba sta učenca OŠ Bizeljsko) in  Majem Vrstovškom iz OŠ Globoko.  Tekmovalci so prejeli medalje ter bogate nagrade, ki sta jih  prispevala SPV Občine Brežice in Občina Brežice.

Prvouvrščeni  Aljaž Lipej se je s tem uvrstil na državno kolesarsko tekmovanje Kaj veš o prometu, ki bo potekalo v soboto, 25. maja 2019, v Mislinji. Želimo mu veliko uspeha in visoko uvrstitev!

1246DSC 0667DSC 0681

Vir: Predsednik SPV Občine Brežice Igor Ilovar