Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

03.09.2019 / Sporočila za javnost

Na Bizeljskem dobili prenovljeno zobozdravstveno ambulanto

Deli na FBNatisni

Bizeljsko – Na prvi šolski dan so se na Bizeljskem razveselili tudi odprtja prenovljene zobozdravstvene ambulante, ki bo na voljo tako šolarjem kot odraslim. Kot je dejal župan Občine Brežice Ivan Molan, želi občina zagotoviti boljšo dostopnost do zobozdravstvenih storitev tudi po krajih, ki so oddaljeni od središča občine. V ta namen je občina v sodelovanju z Zdravstvenim domom Brežice že uredila zobozdravstvene ambulante na osnovnih šolah v Cerkljah ob Krki, na Veliki Dolini, v Brežicah in v Dobovi, ki delujejo kot dislocirane enote brežiškega zdravstvenega doma.

Na Bizeljskem je Občina Brežice obnovila celotno zdravstveno postajo, v kateri poleg zobozdravstvene ambulante delujeta tudi osebni zdravnik (koncesionar splošne medicine) in podružnica Lekarne Brežice. Občina Brežice je izvedla temeljito energetsko sanacijo z zamenjavo kotlovnice v višini 230.000 evrov. Občina Brežice je za potrebe dostopa za invalide zagotovila tudi gosenično dvigalo, ki omogoča premagovanje stopnic do ambulant (na gosenično dvigalo se namesti invalidski voziček).

 

 

Goseničar za dostop za invalideDSC 1017DSC 1015

Zdravstveni dom Brežice je s 1. 8. po upokojitvi zobozdravnice koncesionarke prevzel program zobozdravstvene ambulante za odrasle in mladino na Bizeljskem. S prevzemom ambulante je moral zagotoviti kadrovske pogoje za izvajanje zobozdravstvene dejavnosti. Tako je zaposlili novo zobozdravnico, Jeleno Račanović, dr. dent. med., in od upokojene konceionarke prevzel tudi zaposlitev zobozdravstvene asistentke Jadranke Iljaž. Zdravstveni dom Brežice je posodobil ambulanto in nakupil novo zobozdravstveno opremo (nov zobozdravstveni stol z intraoralnim RTG aparatom, sterilizator, kompresor) ter pohištveno in računalniško opremo v skupni vrednosti dobrih 45.000 evrov. Ordinacijski čas ambulante je objavljen na spletni strani Zdravstvenega doma Brežice in na vratih Zdravstvene postaje Bizeljsko.

Kulturni program ob svečani otvoritve prenovljene zobozdravstvene ambulante so glasbeno obarvali učenci in učenke OŠ Bizeljsko pod vodstvom mentorja Vilka Ureka, program je povezovala Bojana Zevnik.

Rezanje trakuOtvoritev ambulanteDSC 0990DSC 1005DSC 1001DSC 0998Otvoritev ambulante 2DSC 0975DSC 0955DSC 0943