Gumb išči|

Zapri iskalnik

09.12.2019 / Sporočila za javnost

Projekt Gradovi Posavja.

Deli na FBNatisni

Projekt Gradovi Posavja je prejel nagrado Jakob 2020 in naziv ambasador inovativnosti v turizmu za področje inovativne turistične vsebine in programi v gradovih in dvorcih 2020.

Komisija je svojo odločitev utemeljila takole: »S svojimi različnimi vsebinami so povezani v skupen projekt. Prav ta povezanost je izjemna in inovativna za siceršnje slovenske razmere, kjer se pogosto zapiramo za grajske zidove. Gradovi Posavja tako iščejo svoje nove identitete in razvijajo stik z lokalnim in regionalnim kulturnim okoljem.«

Naziv in nagrado bodo partnerji projekta Grad Rajhenburg, Brestanica / Kulturni dom Krško, Grad Brežice / Posavski muzej Brežice, Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki, Grad Mokrice / Terme Čatež, Grad Podsreda / Kozjanski park, Grad Sevnica / Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladino Sevnica, prejeli 29. januarja ob 13. uri na slovesnem odprtju 31. sejma Alpe-Adria v Ljubljani.

 

Nagrada govori, da je zamisel skupne blagovne znamke pravilna in, da skupaj resnično lahko dosežemo več. Ekipi želimo še veliko uspeha in gradove polnih obiskovalcev.