Gumb išči|

Zapri iskalnik

04.02.2020 / Župan

Župan na obisku pri veleposlanici ZDA Lyndi C. Blanchard

Deli na FBNatisni

Ljubljana, Brežice – Župan Občine Brežice Ivan Molan se je odzval na povabilo nove ameriške veleposlanice v Sloveniji Lynde C. Blanchard in se udeležil srečanja. Veleposlanica je na srečanje in pogovor povabila župane občin, v katerih se nahajajo pomembnejši vojaški objekti, saj je želela iz prve roke izvedeti, kakšen je odnos lokalne skupnosti do teh objektov.

Župan Ivan Molan je v pogovoru veleposlanici predstavil sodelovanje med lokalno skupnostjo in vojaškim letališčem ter vojašnico Cerklje ob Krki, govorila sta tudi o sistemu financiranja občin in načinu sofinanciranja investicij v lokalno infrastrukturo. Župan je veleposlanico seznanil tudi z državnim prostorskim načrtom za Letališče Cerklje ob Krki, ki predvideva vojaško in civilno letališče, ob katerem naj bi se razvil gospodarsko-logistični center Feniks – projekt državnega pomena.

Veleposlanica je z zanimanjem prisluhnila predstavitvi in dejala, da je namen veleposlaništva tudi pomoč pri iskanju potencialnih investitorjev za naložbe. Ob zaključku srečanje je župan veleposlanico povabil na obisk Občine Brežice, da ob letališču pobliže spozna tudi pestro turistično ponudbo v občini.  

Župan Ivan Molan z ameriško veleposlanico Nj. Eks. Lyndo C. Blanchard.jpg

Župan Ivan Molan z ameriško veleposlanico Nj. Eks. Lyndo C. Blanchard