Gumb išči|

Zapri iskalnik

28.05.2020 / Sporočila za javnost

Na Obrežju postavljen nov, brezstični bankomat

Deli na FBNatisni

Konec decembra 2018 so krajani Velike Doline in Jesenic na Dolenjskem ostali brez bankomata, zato je Občina Brežice tako na NLB kot na Petrol d.d. naslovila prošnjo, da se na Obrežju postavi nov bankomat. V maju 2020 se je kot rezultat uspešnega sodelovanja občine, NLB in Petrola uresničila postavitev novega bankomata, ki je brezstičen in zato primernejši za uporabo v času, ko veljajo ukrepi proti širjenju koronavirusa. Postavitev bankomata je pomembna pridobitev za krajane, kjer je bil najbližji bankomat do sedaj oddaljen kar 12 km. Za marsikaterega prebivalca ta oddaljenost predstavlja omejitev in stisko, kako do denarja.

 

Bankomat na Obrežju je pomemben tudi za vse tiste, ki preko državne meje vstopajo v Slovenijo in EU ter potrebujejo gotovino v evrih. Na Mejnem prehodu Obrežje letno prestopi meddržavno mejo cca 5 milijonov potnikov, na Maloobmejnem prehodu pa približno 2 milijona potnikov, zato je postavitev bankomata na vstopni točki v Slovenijo več kot dobrodošla pridobitev za lokalno okolje in tudi potnike, za banko NLB in družbo Petrol pa smiselna tudi z ekonomskega vidika.

Za bankomat, ki je postavljen v času korona virusa je pričakovano, da je brezstični. Tovrstni bankomati zagotavljajo večjo varnost, pravijo na NLB, saj kartice ne vstavimo v bankomat, temveč jo zgolj približamo na razdaljo 2 do 3 cm. S tem je onemogočen t. i. skimming podatkov, bankomat kartice ne more zadržati, transakcija pa je ob tem tudi hitrejša. Prav takšen bankomat je nameščen tudi v Brežicah na Bencinskem servisu Brežice (Tovarniška cesta 2) in seveda na bencinskem servisu Obrežje (Jesenice na Dolenjskem 32a).

Bankomat Obrežje 2.jpg