Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

17.08.2020 / Zanimivo

S PREVOZOM DO TISOČ ŽELJA

Deli na FBNatisni

V akciji »S prevozom do 1.000 želja« bo Zavod Sopotniki s skupnimi močmi s Toyoto Slovenija in Olimpijskim komitejem Slovenije uresničeval skrite želje starejših – omogočili bodo prevoze na morje, v skrite kotičke naše dežele, na obiske k prijateljem iz mladosti ipd.

Ko so se Sopotniki ustanovili, so imeli vizijo, da bodo starejše vozili na izlete in na lepše. Zaradi ogromne zasedenosti vozil, jim čas ni dopuščal, da bi bilo izpolnjevanje skritih želja starejših del vsakodnevne storitve.

V poslanstvu in vrednotah so se našli z družbo Toyota Slovenija, Olimpijskim komitejem Slovenije in GIZ ACS.  Sodelovanje družbe Toyota Slovenija in zavoda Sopotniki spada v kontekst pobude Mobilnost za vse (Mobility For All), s katero želi korporacija Toyota na globalni ravni osveščati javnost o pomenu demokratičnega dostopa do mobilnosti, ne glede na kakršnekoli omejitve.

Za začetek plemenite pobude so gospo Marijo Žgavec iz Čekovnika nad Idrijo peljali na izlet na Bled, nato pa še na obisk k vnukinji.

Na lep poletni dan je pozvonilo na njenih vratih. Pred njo pa je stal nihče drug kot Dejan Zavec. Le kdo bi bil boljši šofer kot on. Dejan je borec v življenju in v ringu. Globoko v sebi pa nežna duša, polna empatije in ljubezni do soljudi. Predvsem pa je človek, ki rad uresničuje želje in drugim pričara prijetne trenutke. "Ko sem Dejana zagledala pred vrati, nisem verjela, da je vse to sploh res," je nasmejano razlagala gospa Marija. Usedla sta se v srebrnega športnega terenca RAV4, Dejan za volan, gospa pa, kot se spodobi, na udoben zadnji sedež. In sta šla na pot. Slabi dve uri vožnje sta minili, kot bi mignil. "Pogovarjala sva se o vseh življenjskih skrivnostih," je zaupala gospa Marija. Na kosilu na Blejskem gradu so se dobili še s predsednikom družbe Toyota Adria Kensukejem Cučijo, Tanjo Mohorič, direktorico GIZ ACS in Markom Zevnikom, direktorjem Zavoda za medgeneracijsko sodelovanje Sopotniki.

 

Z omenjeno akcijo tako Sopotniki nadgrajujejo in še izboljšujejo osnovno storitev brezplačnih prevozov za starejše.

Vsi uporabniki Sopotnikov v občini Brežice, če imate kakšno skrito željo, vabljeni, da jo zaupate naši koordinatorici enote na telefonski številki 041 744 947.

Tako kot vedno do sedaj bodo nadvse veseli vašega klica in naredili bodo vse, kar je v njihovi moči, da pomagajo in da izpolnijo vaše želje.

 

Mobilnost za vse

Človek Človeku Sopotnik

Zavod Sopotniki in Toyota Slovenija