Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

02.10.2020 / Sporočila za javnost

Z javnim natečajem do dostopnega Vodnega centra Brežice

Deli na FBNatisni

Občina Brežice načrtuje ureditev Vodnega centra Brežice ob akumulacijskem jezeru, zato je pristopila k izvedbi javnega natečaja za izbiro najprimernejše rešitve za novi vodni center, ki bo dostopen vsakomur. Občina želi v sodelovanju z Zbornico za arhitekturno in prostor Slovenije (ZAPS) pridobiti kakovostno idejno rešitev za arhitekturno in krajinsko oblikovanje kajakaškega centra, dostopov do vode na izbranih lokacijah in ureditev rekreacijskih poti na obstoječih nasipih akumulacijskega bazena. Cilj natečaja je tudi izbor izdelovalca projektne dokumentacije, med prejetimi rešitvami bo najboljšo izbrala sedemčlanska ocenjevalna komisija.

Rok oddaje idejnih rešitev je do 3. 12. 2020, izid oz. izbor je predviden v prvi polovici januarja 2021, v februarju 2021 pa želi občina organizirati tudi razstavo prejetih rešitev.

Dostopni vodni center bo imel pomembno vlogo pri razvoju športa za gibalno ovirane ljudi. Občina Brežice izhaja iz želje po vzpostavitvi dostopnega Vodnega centra Brežice, ki bo zgrajen ob akumulacijskem jezeru hidroelektrarne Brežice in bo omogočal dostop do športno rekreativnih aktivnosti za vse.

Občina Brežice je že z mednarodnim projektom Občuti svobodo vode, ki se je izvajal v letih 2017 in 2018 in za katerega je pridobila evropska sredstva na razpisu Evropske Komisije, želela s projektni partnerji vzpostaviti gibalno oviranim ljudem prijazno športno okolje, ki omogoča enakovredne možnosti športnega udejstvovanja za vse. Dostopni vodni center predstavlja nadaljevanje poti k temu cilju.

Več informacij o javnem natečaju je dostopnih na spodnjih povezavah:

Več na spletni strani ZAPS: http://www.zaps.si/index.php?m_id=NATECAJI_AKTUALNI
in na Portalu JN: https://www.enarocanje.si/Obrazci/?id_obrazec=368481

Foto: Območje načrtovanega dostopnega Vodnega centra Brežice

Dostopni vodni center Brežice_področje ureditve.jpg

Foto utrinki dejavnosti mednarodnega projekta Občuti svobodo vode

FFW.jpgFFW 2.jpgFFW 3.jpg