Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

26.10.2020 / Sporočila za javnost

Pojasnilo glede nujnega varstva otrok v vrtcih v občini Brežice

Deli na FBNatisni

Spoštovani starši in skrbniki,

Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter v univerzah in visokošolskih zavodih (sprejet 23.10.2020, pričetek uporabe 26.10.2020) je za ta teden določil zaprtje vrtcev, razen izjem, če se zanje glede na potrebe in epidemiološko sliko v občini tako odloči župan.

V skladu z izjemami in nujnim obvestilom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport z dne 23.10.2020, da so vrtci zaradi poslabšanja epidemiološkega stanja v državi od ponedeljka, 26. 10. 2020, zaprti ter na osnovi evidentiranih potreb staršev, ki sami ne morejo v tednu od 26. do 30.10.2020 zagotavljati varstva otrok,  velja od 26.10.2020 v občini Brežice sledeče:

od ponedeljka, 26.10.2020,  naprej bodo SAMO za NUJNE PRIMERE odprte enote naslednjih vrtcev (navodilo župana z dne 23.10.2020):

  • MAVRICA BREŽICE
  • pri OŠ dr. JOŽETA TOPORIŠIČA DOBOVA
  • pri OŠ VELIKA DOLINA
  • pri OŠ ARTIČE
  • pri OŠ MAKSA PLETERŠNIKA PIŠECE
  • pri OŠ CERKLJE OB KRKI

 

Enote zgoraj navedenih vrtcev bodo sprejemale le zdrave otroke staršev, ki so dolžni opravljati delo pri delodajalcu in to izkažejo s pisnim potrdilom ali izjavo delodajalca.

Otroke iz vrtcev, ki so zaprti, sprejema Vrtec Mavrica Brežice.

V primeru, da je eden od staršev doma (porodniška, bolniška, dopust, brezposeln, možnost varstva zaradi ne - nujnih del, ipd.),  mora biti otrok doma.

Dejanske potrebe po nujnem varstvu otrok se bodo dnevno spremljale. Na podlagi dejanskih potreb bomo lahko v občini predvideli tudi morebitne druge ukrepe, ki so nujni za izvajanje nujnega varstva otrok in nato obvestili vse ravnatelje vrtcev v občini Brežice in zasebne varuhe na domu.

Starši ste s strani vrtcev že prejeli poziv, da najpozneje do torka, 27.10.2020, prinesete potrdilo delodajalca za oba starša, s katerim bodo izkazali, da vas delodajalec nujno potrebuje na delovnem mestu in izjavo, da je vaš otrok zdrav in da v zadnjih 10 dneh ni bil v stiku z okuženo osebo.

Že vnaprej se zahvaljujemo za razumevanje in vsa prizadevanja vseh vključenih, da s skupnimi močmi prebrodimo tudi to zahtevno obdobje.