Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

10.12.2020 / Sporočila za javnost

Praznična okrasitev mesta

Deli na FBNatisni

Praznična okrasitev v mestu predstavlja novost, saj so z novimi svetlobnimi elementi (svetlobne zavese in verige) okrašene nekatere od prepoznavnih javnih stavb v mestu (npr. mestna hiša, dom kulture, občinska stavba, most na Bizeljski cesti, vhod v grad).

Dom kulture Brežice.JPGDom kulture Brežice 2.JPGKrižišče pri gradu.JPGMestna hiša.JPGMost na Bizeljski 1.JPGObčina Brežice 1.JPGObčina Brežice 3.JPGVhod v grad.JPG

 

Za december so v ZPTM Brežice pripravili  razmeram prilagojene dogodke - zimsko pravljično vasico na prostem, v mestnem parku. Ker je situacija negotova in ker ne želijo z izvajanjem dejavnosti povzročiti morebitno širjenje okužb, so pripravili okrasitev mestnega parka, ter z ambientom (postavitvijo objektov, svetlobnimi efekti)  poskrbeli za praznično vzdušje mimoidočih sprehajalcev. 

Barvna svetlobna okrasitev parka bo vsako soboto popestrena z igro barv. Menijo, da ne glede na situacijo, v kateri smo se vsi znašli, svet okoli nas ni črno-bel. Je lep in pisan in se nam ponuja v množici različnih barv. Svet okoli sebe lahko z barvami tudi obogatimo. In ravno to je bil namen letošnje osvetlitve. S pozitivno močjo barv in sporočil, ki jih nosijo tudi drugi elementi okrasitve - kot npr. snežaki, obogatiti letošnji december.

V parku je t.i. "kissing point" za vse, ki se imajo radi; ob določenih urah se bo iz zvočnikov zaslišalo branje tematskih pravljic in glasbe, na voljo bo tudi kotiček za fotografiranje (hišica v atriju MC).

Posamezniki bodo lahko doma izdelali dekoracijo ter jo obesili samostojno na vejico sreče; vzpostavili bomo vilinsko pot, kjer bo navaden sprehod postal dogodivščina, saj nas bodo po poti vodili izzivi, namigi in uganke.

Sicer  bodo letošnje leto v ZPTM občane obdarili namesto z dogodki in predstavami, s sprostitvenim kotičkom oz. relax sobo https://www.facebook.com/groups/381003946437937, kjer boDo s spletnimi delavnicami zagotovili zanimive vsebine s področja tehnik sproščanja, razgibavanja, joge in vsega ostalega kar pride prav za izboljšanje telesnega, družbenega in duhovnega zdravja in boljšega vsakdana. 

Na drugi strani pa bodo pri ZPTM  decembrske dni popestrili s pripravo kulinarike, usmerjene v zdrav življenjskih slog in spodbujanje sodelovanja z lokalnim okoljem, ter podporo (promocijo) lokalnih podjetij.  https://www.youtube.com/watch?v=Vtvb_DElsH4&fbclid=IwAR12cCnZ-NnuZMqdlQQW-VPUqZhxQyNTU_r5siAe_x-hsoW_KBGGZm3QDA8.