Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

07.02.2021 / Sporočila za javnost

Županovo voščilo ob 8. februarju

Deli na FBNatisni

Spoštovane občanke, spoštovani občani, drage soustvarjalke in soustvarjalci kulturnega dogajanja v občini Brežice! Čestitam vam ob prazniku slovenske kulture, 8. februarju.

Leto, ki je za nami, je bilo res nekaj posebnega in specifičnega – vse manj je bilo tistih klasičnih dogodkov in pa srečanj, , vendar sem prepričan, da smo s skupnimi močmi kljub temu ustvarjali kulturno življenje, ki je bilo drugačno in posebno.

Posebej me veseli, da smo skupaj z društvi in našo občinsko upravo, znali uresničiti tiste dogodki, ki jih je bilo možno izvesti, mogoče z drugačnimi orodji kot smo jih bili navajeni, preko interneta, z video konferencami in preko ostalih kanalov. Tako sem prepričan, da nam je uspelo kljub vsemu izpeljati večino načrtov za leto 2020, tako v finančnem kot kulturnem pogledu.

Moje vabilo za naprej je, da vztrajamo na naši poti, čeprav bo verjetno tudi letošnje leto posebno in polno izzivov. Glede na to, kar se je dogajalo v prejšnjem letu, smo dokazali, da imamo v naši občini izvajalce, ki se znajo prilagoditi. Seveda pa smo tudi znotraj zakonodaje v občini  poskušani narediti vse, da so zadeve delovale.

Kulturno življenje v naši brežiški občini še vedno temelji na prostovoljni bazi, na vas posameznikih, ki ste zanesenjaki na tem področju. Zahvaljujem se vam za vaše delo, predanost in ustvarjalnost, s katerim ohranjate kulturo v naši občini živo. Predvsem bi vas ob tej priložnosti rad spodbudil, da ne obupamo, da vztrajamo, prepričan sem, da bodo v kratkem tudi boljši časi za vse nas in za delovanje društev.

Spoštovani, v tem letu smo se bistveno manj srečevali, kot smo bili navajeni. Verjamem, da si že vsi želimo, da bi lahko čimprej bili skupaj, se pogovorili in soustvarjali programe kot včasih. Zato vas vabim, da gremo pogumno naprej, da ostanimo zdravi in da začnemo načrtovati dogodke za prihodnje. Upamo, da bo konec letošnjega leta stanje verjetno že takšno, kot je bilo.

Vse dobro vam želim ob prazniku!

Župan Občine Brežice Ivan Molan