Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

15.02.2021 / Zanimivo

Izvedba preventivnih aktivnosti »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«

Deli na FBNatisni

Izvedba preventivnih aktivnosti »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« tudi preko videokonference za učence in dijake brežiških šol že 17. leto zapored

 

Ekipa preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« tudi v teh posebnih časih zaradi koronavirusa ne miruje. V dogovoru s šolo smo preventivne aktivnosti za učence zaključnih razredov osnovne šole izvedli na daljavo preko videokonference. Dne 9. 2. 2021 smo za devetošolce OŠ Artiče in dne 11. 2. 2021 za devetošolce OŠ Velika Dolina izvedli predavanja in preventivne delavnice na temo droge in zasvojenost. Odziv učencev in učenk na izvedene aktivnosti je bil pozitiven, aktivno so se vključevali v pogovor, v sproščenem vzdušju so izražali svoja mnenja in imeli tudi nekaj vprašanj na temo izvedbe. Povedali so, da so pridobili nekaj novih informacij in da jim je bilo zanimivo.    

Osnovni namen preventivnega projekta je preprečevanje zasvojenosti oziroma zmanjševanje škode. Glavni cilji projekta so informiranje in ozaveščanje mladostnikov na temo droge in kemične ter nekemične zasvojenosti. Mladostnike spodbujamo k izbiri varne zabave in h kvalitetnemu preživljanju prostega časa nasploh.

Svoja znanja in izkušnje sta v obliki predavanja posredovala strokovna delavca iz Zdravstvenega doma Brežice in Policijske postaje Brežice. Za preventivne delavnice je poskrbel Mladinski center Brežice. Vse strokovne službe delujejo na projektu Večgeneracijskega centra Posavje v okviru brežiške enote. Spomnimo, da projekt »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« izvajamo od leta 2004, torej v letošnjem šolskem letu že 17. leto zapored.  

Po šolskih zimskih počitnicah bomo nadaljevali z izvedbo preventivnih aktivnosti na daljavo, med drugim tudi za dijake iz sedmih razredov Ekonomske in trgovske šole Brežice dne 25. 2. 2021. Se že veselimo srečanja z njimi!

Hvala vsem udeležencem projekta za sodelovanje! In ostanite zdravi!

 

Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020.

 

Za VGC Posavje zapisala: mag. Danijela Švajger