Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

23.02.2021 / Zanimivo

Spletno srečanje Dnevov evropske kulturne dediščine in Tedna kulturne dediščine 2021

Deli na FBNatisni

V okviru teme Dober tek! želi ZVKDS skupaj z vami odkrivati recepte za okušanje dediščine, povezane s kmetijstvom, pridelavo, nakupom, prodajo, pripravo ter uživanjem vsakodnevnih in prazničnih jedi, pa naj gre za nepremično, premično ali nesnovno dediščino. Od znanj in spretnosti do šeg in navad; od kulturne krajine do tržnic, kašč, črnih kuhinj in gostiln; od prvih kmetijskih orodij in priprav do kuharskih knjig in pogrinjkov.

S temo Dober tek! se pridružujemo aktivnostim ob imenovanju Slovenije za nosilko naziva Evropska gastronomska regija 2021. Slovenija si bo z nazivom prizadevala doseči boljšo kakovost življenja v naši regiji, in sicer s poudarjanjem edinstvene kulinarične kulture, izobraževanji za bolj zdravo in sonaravno življenje ter spodbujanjem inovativnosti v gastronomiji. Več v publikaciji Okusiti Slovenijo.

Pa dober tek!

Regionalna srečanja bodo nadomestili s spletnimi srečanji. Prvo bo 3. marca ob 14. uri. Prijave sprejemajo do 1. marca 2021 na spletnem mestu.

Rok za oddajo prijav v program dogodkov in dejavnosti v letu 2021 na spletnem mestu je 30. april 2021.

Program in prijavni obrazec sta dosegljiva na spletnem mestu https://www.zvkds.si/sl/dekd/srecanje-dekd-tkd

Prijave sprejemajo do 1. marca 2021. Prijavljeni udeleženci prejmejo povezavo do spletnega okolja Zoom dan pred dogodkom.

Vljudno vabljeni!