Gumb išči|

Zapri iskalnik

22.02.2021 / Zanimivo

Obvestilo za uporabnike storitev Zdravstvenega doma Brežice v času epidemije

Deli na FBNatisni

Zdravstveni dom Brežice obvešča, da v tednu od 22.2.2021 do 28.2.2021 izvaja naslednja presejalna in samoplačniška testiranja:

Tabela ZD 19 2 2021.jpg

Presejalna testiranja so za uporabnike brezplačna in se financirajo iz proračuna Republike Slovenije.

 • Uporabniki, ki bodo na presejalnem testiranju imeli pozitiven rezultat HAGT, bodo naročeni na preverjanje s PCR testom. Uporabniki do prejema rezultata PCR testa ostanejo v samoizolaciji.
 • Uporabniki, ki prejmemo negativni izvid HAGT ali PCR testa, naj upoštevajo vse priporočene samozaščitne ukrepe, kot so uporaba zaščitnih mask, spoštovanje razdalje, umivanje in razkuževanje rok, vključno z zračenjem prostorov in kontaktiranjem zdravnika v primeru pojava simptomov, značilnih za COVID-19.

 

Presejalno testiranje v storitvenih dejavnostih in prodaji blaga in storitev vključuje naslednje dejavnosti (3. člen Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (Ur. l. RS, št. 20/21) in 2. člena Odloka o omejitvah in načinu izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji (Ur. l. RS, št. 20/21):

 1. opravljanje trgovinske dejavnosti, kot jo ureja zakon, ki ureja trgovino;
 2. druge servisne delavnice s površino do 400 m2 ter storitve izdelave, vzdrževanja in montaže;
 3. storitve nepremičninskega posredovanja;
 4. storitve higienske nege (kot na primer storitve frizerskih salonov, kozmetične dejavnosti, pedikura, manikura, dejavnosti salonov za nego telesa);
 5. storitve strokovnega oziroma poslovnega izobraževanja in usposabljanja do 10 oseb (kot na primer inštrukcije, jezikovne šole, strokovne delavnice);
 6. storitve salonov za nego živali;
 7. storitve iz 2. člena Odloka o omejitvah in načinu izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji.

 

Samoplačniško testiranje s HAGT ali PCR se izvaja:

 • če ne gre za presejalno testiranje ali
 • če ne gre za napotitev na testiranje s strani izbranega osebnega zdravnika.

Cene samoplačniških testiranj:

 • HAGT test: 25 EUR;
 • PCR test: 102,82 EUR.