Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

01.03.2021 / Zanimivo

Obvestilo za uporabnike storitev Zdravstvenega doma Brežice v času epidemije - marec

Deli na FBNatisni

Zdravstveni dom Brežice obvešča, da v tednu od 1.3.2021 do 7.3.2021 izvaja naslednja presejalna in samoplačniška testiranja:

Obvestilo za uporabnike ZD Brežice

Urnik ZD marec 2021.jpg

Presejalna testiranja so za uporabnike brezplačna in se financirajo iz proračuna Republike Slovenije.

Uporabniki, ki bodo na presejalnem testiranju imeli pozitiven rezultat HAGT, bodo naročeni na preverjanje s PCR testom. Uporabniki do prejema rezultata PCR testa ostanejo v samoizolaciji.

Uporabniki, ki prejmemo negativni izvid HAGT ali PCR testa, naj upoštevajo vse priporočene samozaščitne ukrepe, kot so uporaba zaščitnih mask, spoštovanje razdalje, umivanje in razkuževanje rok, vključno z zračenjem prostorov in kontaktiranjem zdravnika v primeru pojava simptomov, značilnih za COVID-19.

Presejalno testiranje v storitvenih dejavnostih in prodaji blaga in storitev vključuje naslednje dejavnosti (3. člen Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (Ur. l. RS, št. 20/21) in 2. člena Odloka o omejitvah in načinu izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji (Ur. l. RS, št. 20/21):

  1. opravljanje trgovinske dejavnosti, kot jo ureja zakon, ki ureja trgovino;
  2. druge servisne delavnice s površino do 400 m2 ter storitve izdelave, vzdrževanja in montaže;
  3. storitve nepremičninskega posredovanja;
  4. storitve higienske nege (kot na primer storitve frizerskih salonov, kozmetične dejavnosti, pedikura, manikura, dejavnosti salonov za nego telesa);
  5. storitve strokovnega oziroma poslovnega izobraževanja in usposabljanja do 10 oseb (kot na primer inštrukcije, jezikovne šole, strokovne delavnice);
  6. storitve salonov za nego živali;
  7. storitve iz 2. člena Odloka o omejitvah in načinu izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji.

 

Samoplačniško testiranje s HAGT ali PCR se izvaja:

  • če ne gre za presejalno testiranje ali
  • če ne gre za napotitev na testiranje s strani izbranega osebnega zdravnika.

Cene samoplačniških testiranj:

  • HAGT test: 25 EUR;
  • PCR test: 102,82 EUR