Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

30.04.2021 / Sporočila za javnost

Voščilo ob 1. maju

Deli na FBNatisni

Spoštovane občanke, spoštovani občani! Iskrene čestitke ob 1. maju, mednarodnem dnevu dela. Vsem vam želim, da vam delo omogoča dostojno življenje, zadovoljstvo, uspeh in tudi zaslužen počitek.

Ko sem v lanskem letu izrekel čestitko ob 1. maju, sem bil tako kot mnogi od vas, prepričani, da se bomo v letu 2021 lahko spet srečali na tradicionalni prvomajski budnici in proslavi.

Žal se naši upi še niso uresničili. Upam, da bomo v prihodnjih mesecih dosegli dovolj visoko stopnjo precepljenosti in začeli postopoma oživljati vse dejavnosti ter druženja.

Čeprav smo naveličani ukrepov in nam primanjkuje tako motivacije kot potrpežljivosti, ta preizkušnja še ni končana. Kljub temu, da se zadeve počasi izboljšujejo, je pomembno, da ohranimo zaščitno vedenje in upoštevamo ukrepe.

Izredne razmere so nekaterim zaposlenim, predvsem vam v t. i. kritični infrastrukturi, prinesli še več dela pod težjimi pogoji, zato iskrena hvala vsem vam, ki v tem kriznem času opravljate delo, da je lahko naš vsakdan kolikor toliko normalen. Hvala tudi vsem prostovoljcem, ki skrbite za to, da pride pomoč do tistih, ki so v stiski.

Nekateri občani zaradi epidemije ne morete opravljati svojega dela in vas poleg vsega ostalega skrbi kako naprej in kdaj se boste lahko vrnili na delo. Izzivi so verjetno največji prav na področju turizma in z njim povezanimi dejavnostmi kot so nastanitve, gostinstvo, prevozi, organizacija dogodkov, …

Občina Brežice je tudi v letu 2020 skrbela za učinkovito izvajanje vseh svojih nalog ter delo prilagodila danim okoliščinam. Posebno pozornost smo posvečali zagotavljanju pogojev za  razvoj gospodarstva, kmetijstva in turizma.

Prav tako smo veliko investirali po vseh krajih naše občine. Investicije ohranjajo delovna mesta, izboljšujejo kakovost življenja za občane in hkrati prispevajo k urejenemu in privlačnemu videzu naših krajev, kar je tudi pomembno za turiste in obiskovalce. Vsi upamo, da se bodo po izboljšanju razmer turisti kmalu vrnili v našo občino. Na področju investicij smo bili v lanskem letu zelo uspešni, saj je bilo leto 2020 v zadnjih petih letih investicijsko najmočnejše. Prav tako smo pripravili projekte za katere smo že oz. še pričakujemo odobritev evropskih sredstev.

Kljub izvedbi številnih investicij smo ohranili sredstva za socialne in humanitarne namene. Poskrbeli smo za različne pomoči občanom in se posebej za najbolj ranljive v naši skupnosti. Ob tem pa smo uspeli zagotoviti tudi sredstva za delovanje in programe naših društev.

Naša prva naloga ostaja, da skupaj pripravimo in izvedemo ukrepe, ki bodo po epidemiji vrnili življenje v našo skupnost in dali zagon na vseh področjih. Predvsem pa je potrebno združiti vse moči za ohranitev delovnih mest, kar bo eden od večjih izzivov, ki nas čakajo v prihodnosti.

Spoštovane občanke, spoštovani občani, vsem želim, da se najprej zdravi vrnemo na delo, da ponovno zaživijo številne dejavnosti, ki oblikujejo naš vsakdan in da se kmalu srečamo tudi v živo.

Verjamem, da bomo s skupnimi močmi, konstruktivnim sodelovanjem, strpnostjo in medsebojnim razumevanjem uspeli premagati tudi izzive, ki jih prinaša epidemija.

Živel 1. maj!

župan Občine Brežice Ivan Molan