Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

20.05.2021 / Sporočila za javnost

20. maj je tudi Veseli dan prostovoljstva

Deli na FBNatisni

Slovenska filantropija med 17. in 23. majem 2021 že tradicionalno organizira 22. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je praznovanje prostovoljstva in prostovoljskih organizacij ter zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje. Ob tej priložnosti je župana Občine Brežice Ivana Molana obiskal predsednik Zveze prijateljev Mladine Krško Vinko Hostar s sodelavkama in županu simbolično predal časopis Skozinskoz filantrop. Časopis, ki je izšel priložnostno, je posvečen promociji prostovoljstva, prinaša predstavitve prostovoljskih zgodb in izkušenj.

Župan Ivan Molan je dejal, da je v občini Brežice veliko občank in občanov, ki svoj prosti čas namenjanju prostovoljnemu delu pod okriljem več kot 300 različnih nevladnih organizacij, ki pokrivajo področja humanitarnosti, zdravja in preventive, športa, gasilstva in kulture.

»Brez prostovoljstva si življenja v občini Brežice ne morem predstavljati,« je poudaril v pogovoru.  Še posebej v času epidemije je jasno vidno, kako pomembno je delo prostovoljcev, ki so pomagali pri dostavi hrane in zdravil starejšim ter vsem pomoči potrebnim. Sistem brezplačnih prevozov za starejše Sopotniki je zasnovan na prostovoljnem delu, kakor tudi številni drugi programi, ki pokrivajo različne skupine in generacije občanov.   

Predsednik Zveze prijateljev Mladine Krško je dejal, da si vse nevladne organizacije želijo, da bi se čim več ljudi odločilo za prostovoljno delo in pri tem vztrajalo tudi v prihodnje.

Občina Brežice in Zveze prijateljev Mladine Krško sicer že vrsto let uspešno sodelujeta pri projektu otroškega parlamenta in organizaciji letovanja otrok.

Župan Ivan Molan se v imenu občine zahvaljuje vsem prostovoljkam in prostovoljcem, ki s svojim delom skrbite za to, da je življenje v naši občini boljše. Iskrene čestitke ob dnevu prostovoljstva!

DSC_8189.JPGDSC_8187.JPG20210520_110334.jpg

20210520_110418.jpg