Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

06.06.2021 / Sporočila za javnost

Štart 3. etape dirke Po Sloveniji in popolna zapora cest v mestnem jedru - petek, 11. 6. 2021

Deli na FBNatisni

Občina Brežice obvešča, da bo zaradi izvedbe štarta 3. etape kolesarske dirke Po Sloveniji v času od četrtka, 10. 6. 2021, od 22. ure do petka, 11. 6. 2021, do 13. ure veljala popolna zapora v mestnem jedru, istočasno bodo zaprta tudi parkirišča ob cesti Pod obzidjem, koristile jih bodo spremljevalne ekipe kolesarjev. Prebivalce mestnega jedra in zaposlene prosimo za razumevanje in upoštevanje spremenjenega prometnega režima.

POPOLNA ZAPORA CEST V MESTNEM JEDRU

 

KDAJ?

 

  • Od četrtka, 10. 6. 2021, od 22. ure do petka, 11. 6. 2021, do 13. ure

KJE?

  • Cesta prvih borcev od križišča pri občini do gradu oz. križišča s Prešernovo in Dobovsko cesto
  • Bizeljska cesta od križišča z Gubčevo cesto  (pri tržnici) do križišča s Cesto prvih borcev (pri občini)
  • Ulica Stare pravde – levi krak ulice od križišča z Bizeljsko cesto do uvoza k stavbi Pošte in desni krak ulice od križišča z Bizeljsko cesto do gradu
  • Za potrebe dirke bodo zaprta bodo tudi parkirišči ob cesti Pod obzidjem.

 

PRIKAZ ZAPORE CEST

skica zapore mestnega jedra 27 dirka Po Sloveniji.png

 

27. kolesarska dirke Po Sloveniji

Letos se po enoletnem premoru vrača kolesarska dirka Po Sloveniji, ki bo v petih etapah potekala v času od 9. do 13. junija. V mestnem jedru Brežic bo v petek, 11. junija 2021, ob 11. uri štart tretje etape 27. dirke Po Sloveniji.

Tretja etapa je dolga 165,8 km, začne se v Brežicah in zaključi v Krškem. Štart dirke predstavlja odlično priložnost za promocijo občine, saj bosta dirko neposredno prenašala televizijska kanala Eurosport 1 in 2, ki se ponašata z 18 milijoni gledalcev mesečno.

Kolesarska dirka Po Sloveniji je največji kolesarski dogodek pri nas, ki ga iz leta v leto spremlja več ljudi, tako ob progi kot tudi preko medijev. Danes predstavlja vrhunski športni dogodek, ki vsako leto na slovenske ceste pritegne najbolj zveneča imena svetovnega kolesarstva. Aktualni zmagovalec Dirke po Franciji in trenutno eden največjih zvezdnikov kolesarstva Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je tudi uradno potrdil da bo od 9. do 13. junija dirkal na 27. izvedbi dirke Po Sloveniji.

Kot pravijo organizatorji, dirka Po Sloveniji postaja izjemen športni dogodek, ki poleg tekmovalnega adrenalina ponuja tudi vse elemente za mednarodno promocijo slovenskega športa, gospodarstva in ljudi.

Več o 27. dirki Po Sloveniji si lahko ogledate na https://tourofslovenia.si