Gumb išči|

Zapri iskalnik

02.07.2021 / Sporočila za javnost

Občina Brežice tudi letos sofinancira počitniške programe za otroke in mlade

Deli na FBNatisni

Občina Brežice vsako leto preko javnega razpisa zagotovi sredstva za sofinanciranje različnih poletnih aktivnosti za mlade in otroke v času počitnic, ki jih organizirajo društva in klubi. V letu 2021 občina v sklopu javnega razpisa za mladino sofinancira 11 projektov, ki običajno v času poletnih počitnic vključujejo v raznovrstne dejavnosti več kot tisoč otrok in mladostnikov ter jim s tem ponujajo kakovostno preživljanje prostega časa v družbi vrstnikov. Tudi na področju športa društva, klubi in javni zavodi otrokom in mladim ponujajo možnosti za aktivno preživljanje počitnic.

Med počitniškimi aktivnostmi, ki jih sofinancira občina, so družinsko - mladinski planinski tabor (Planinsko društvo Brežice), trije oratoriji (Župnija Cerklje ob Krki, KD Orlica Pišece,  Društvo 1824), mladinske delavnice, namenjene ustvarjanju v prostem času (TD Dobova), delavnice Ohranjamo dediščino in živimo z naravo (KD Kapele),  Mladi za mlade v turizmu (TD Kapele), Mladi za mlade  (KD Zvezda Dobova), rokometne počitnice (RK Dobova), športne počitnice in športne igre mladih (Športno društvo AMG šport) in poletje ob Krki (ŠD Kajak kanu Brežice).

Oratorij nekoč.JPGOratorij Brežice Kapele Dobova Artiče 2018.JPG

Poleg počitniških aktivnosti občina v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine (ZPM) Krško že vrsto let sofinancira letovanje otrok v Nerezinah (otok Lošinj) s pomočjo sredstev javnega razpisa za sofinanciranje programov in projektov na področju zdravstva in socialnega varstva. Letos se bo letovanja z ZPM Krško udeležilo 91 otrok iz občine Brežice.  Občina s pomočjo osnovnih šol spodbuja predvsem socialno ogrožene družine, da izkoristijo možnost za letovanje otrok, ki jo dobijo s priporočilom pediatra. Brežiška občina nadaljuje z leta 2016 začeto prakso, da dodatno zagotovi letovanje desetim otrokom iz socialno ogroženih družin, ki sicer nimajo zdravstvene indikacije.

Programi za otroke in mlade na področju športa

Na področju športa so na voljo različni programi, ki jih sofinancira občina preko javnega razpisa za šport.  Aktivnosti obsegajo športne tabore, spoznavanje športa, kolesarski maraton, vadbo badmintona (Badminton klub Pišece),  poletje v kajaku - šolo kajaka, poletje na bazenu - plavalne počitnice z varstvom (ŠD kajak kanu Brežice in Kajak kanu klub Krško), tudi pohodništvo, jahanje, boj med dvema ognjema, nogomet, košarka, karate, boks, teakwondo, atletika, gimnastika (Fight club Shony), poletne plavalne počitnice s 15-urnim plavalnim tečajem (Športno društvo plavalna akademija Rok Kerin), Športna zveza Brežice, Zavod za šport Brežice in AK Brežice pa skupaj organizirajo športne počitnice 2021.

jahanje_pixabay.com.jpgplavanje_pixabay.com.jpg