Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

03.08.2021 / Sporočila za javnost

Nova prometna signalizacija za razbremenitev lokalnih cest v smeri mejnega prehoda Slovenska vas

Deli na FBNatisni

Predstavniki Občine Brežice in KS Jesenice na Dolenjskem so se 26. julija 2021 sestali s predstavniki Direkcije za infrastrukturo, kjer so bili predstavljeni predlogi za ureditev prometa na mejnem prehodu Slovenska vas v kritičnih obdobjih. V času poletnih počitnic, ob koncih tedna ter ob praznik je zaradi povečanega prometa na mednarodnem mejnem prehodu Obrežje povečan tudi prehod na mejnem prehodu Slovenska vas (po podatkih direkcije tudi do 5.000 vozil na dan), ki pogosto ustvari dolge kolone ter tako oteži dostop prebivalcem do njihovih domov ali prehod meje tistim, ki zaradi dela dnevno migrirajo preko mejnega prehoda.

Na podlagi analize prometa preko mejnih prehodov Obrežje in Slovenska vas, ki so jo izvedli 3. 7. in v obdobju od 23. do 25. 7. 2021, so na direkciji pripravili predloge ukrepov, med katerimi je tudi sprememba prometne signalizacije, ki je namenjena razbremenitvi občinskih javnih  cest.

Ta je namenjena vodenju prometa do mejnega prehoda Slovenska vas po lokalni cesti  LC 024711 in LC 024712, ki poteka vzporedno ob  avtocesti. Z novo prometno ureditvijo bo razbremenjena občinska javna cesta čez naselje Nova vas in državna cesta čez Jesenice na Dolenjskem in Obrežje. Tako predstavniki Občine Brežice kot KS Jesenice na Dolenjskem in direkcije so se strinjali, da je predlog primeren tudi iz vidika prometne varnosti.  Nova prometna signalizacija je pričela veljati s 30. 7. 2021.

Hkrati bo Direkcija za avtoceste Republike Slovenije (DARS) nadaljevala z uporabo signalizacije, prednostno namenjene usmerjanju prometa na glavni mejni prehod Obrežje, s čimer so začeli v mesecu juliju.